Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Örömfocival búcsúzott az ezüstérmes Veszprém FC / Veszprém FC–Répcelak 6-0 (2-0)

2009. június 14. 20:29
Méltóképpen zárta a 2008/2009-es idényt a veszprémi labdarúgócsapat. Az ünneplés képei, nyilatkozatok itt!

Rögtön a kezdő sípszó után magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat. Orbán Tamás és Pető Tamás fiai magabiztosan járatták a játékszert, miközben a répcelakiak a felezővonalat is alig tudták átlépni. A VFC helyzetek sokaságát dolgozta ki, azonban az első húszpercben képtelenek voltak betalálni. Előbb Marosvölgyi hagyott ki egy ajtó-ablak helyzetet, majd Tatai hibázott ziccerben.

A folytatásban erősödtek a veszprémi rohamok. A 29. percben Finta bolondította meg a komplett vendég védelmet. Remekül cselezgetett a tizenhatoson belül, majd higgadtan gurított a bal alsó sarokba (1-0). Sőt, hat perccel később Marosvölgyi ügyesen lerázta védőjét, s a vendég kapus eszén is túljárt (2-0). A VFC futószalagon gyártotta a helyzeteket, amit jól jellemez a kilenc hazai sarokrúgás az első játékrészben.

A szünetben az NB III. Bakony-csoport U19-es bajnokcsapatát, és az U16-os ezüstérmes gárdáját köszöntötte a publikum, akik vastaps kíséretében vehették át a fényesen csillogó medáliákat.

Fordulás után Marosvölgyi révén azonnal növelni tudta előnyét a bakonyi együttes (3-0). Az 58. percben Bognár öt méterrel eleresztett lövése még kijött a répcelaki portásról, a kipattanót Finta viszont a hálóba pofozta (4-0). Kettő minutummal később már a kiütéses vereség réme lebeghetett az ellenfél játékosainak szeme előtt. Tóth Bence ugyanis szintén feliratkozott a gólszerzők közé, a tizenhat esztendős tehetség élete első harmadosztályú találatát jegyezte (5-0).

Az i-re Tatai tette fel a pontot, miután a 70. percben beköszönt (6-0). A Veszprém fölényét jelzi, hogy Varga Tamásnak gyakorlatilag a 90. percben kellett először lövést hárítania.

Összeségében elmondható, hogy labdarúgóink ilyen arányban is megérdemelten győztek a rendkívül gyenge napot kifogó Répcelak ellen.

A lefújást követően bajnokcsapatként ünnepelték kedvenceiket a szurkolók, akik átvehették a második helyezettnék járó serleget illetve ezüstérmeket.

NB III. Bakony-csoport, 30. (záró) forduló
Veszprém FC–Répcelak 6-0 (2-0)
Veszprém, 250 néző. Vezette: Hofbauer Dávid.
Veszprém: Varga T. – Grósz, Pálfi, Fehér, Bognár – Sóos, Babos (Tóth), Finta (Czvetkó), Garai (Foki) – Marosvölgyi, Tatai
Répcelak: Heinrich – Joó, Imre, Varga, Szandi – Süle, Varga, Takács (Tóth), Szabó (Széles)– Tamási, Pokmecz (Kiss)
Gólszerzők: Marosvölgyi (2), Finta (2), Tatai, Tóth

Nyilatkozatok

Cseresznyés Péter: – Az idény minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. Személy szerint a csapat minden tagjával elégedett vagyok. A szertárostól, az edzőkön és szurkolókon át a játéksokig nagyon sok ember munkája van ebben a sikerben. Garatuálok mindenkinek, s reménykedem, hogy a jövő szezonban a másodosztályban tudunk indulni.

Garai Péter: - Személy szerint elégedett vagyok az eredménnyel. Annak tükrében is, hogy jó ideig vezettük a tabellát. Ez a csapat bőven teljesítette azt, amit a bajnokság elején elvártunk. Nagyon jó közösség formálódik itt, ami a jövőre nézve bíztató.

Pető Tamás: - Kár, hogy nem csillog fényesebben ez az érem. Két meccsen ment el ez a bajnokság. Ettől függetlenül ez egy nagyon nagy siker, hiszen ugyanez a csapat tavaly a 11. lett a bajnokság végén. Egy nagyon jó társaság állt össze itt Veszprémben. Folytatnunk kell a megkezdett munkát.

További eredmények

Badacsonytomaj–Szombathelyi Haladás II. 2-3
Padragkút–Hévíz 1-10
Vép–Sopron 0-8
Csesztreg–Bük 1-2
Sárvár–MTE 2-1
Lipót–Tapolca 2-0
Celldömölk–Csorna 0-1

Tabella

 

Galéria
Örömfocival búcsúzott az ezüstérmes Veszprém FC
Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.