Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tizenegy év után ismét KEK-döntőt játszik a Veszprém / Buday Dániel, s nyolc vb-döntős az ellenfél soraiban

2008. május 3. 10:37
Ma 16 órától a Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjének első összecsapásán az MKB Veszprém KC hazai pályán fogadja a német Rhein-Neckar Löwen együttesét.

A Buday Dánielt is foglalkoztató sztárcsapat jelenleg negyedik helyen áll a világ legerősebb pontvadászatának számító német Bundes Ligában, s jó esélye van rá, hogy a következő szezonban - fennállása során először - a Bajnokok Ligájában szerepelhessen. Játékerejüket jelzi, hogy a 2006-os németországi világbajnokság döntőjéből nyolc(!) játékos szerepel a keretükben.

A németek kapuját a világbajnok Henning Fritz és vb-ezüstérmes lengyel Szmal védi. A balszélen Uwe Genscheimer szerepel. Balátlövőben az fehérorosz Harbok és a szintén vb-döntős Bielecki szerepel. Irányítóban Buday Dániel mellett a lengyel kézilabdázás legnagyobb egyénisége, Gregorz Tkaczyk található. Beállóban két világbajnok játszik, a jelenleg sérült Andrei Klimowets és a német közönségkedvenc Christian Schwarzer. Jobbátlövőben két légióst találunk, az ukrán Shelmenko, valamint a lengyel válogatott Jurasik személyében, aki jobbszélen is bevethető. Ezen a poszton az osztrák válogatott David Szlezak szerepel még.

A mannheimi székhelyű gárda a KEK küzdelmeibe a legjobb 32 között kapcsolódott be. Átgázoltak a Partizan Belgrád együttesén, majd a svéd Hammarby legyőzése sem jelentett akadályt. A folytatásban aztán már komoly játékerőt képviselő csapatok vártak Budayékre, a negyeddöntőben a szintén német Magdeburggal, az elődöntőben pedig a spanyol Valladoliddal találkoztak. A mai mérkőzésre nézve intő jel lehet, hogy a Löwen mindkét párharcot idegenben döntötte el, honfitársaiknál kettő, a hispánoknál pedig három találattal bizonyultak jobbnak ellenfelük pályáján.< ?xml:namespace prefix = o />

Említésre méltó, hogy míg az ellenfél első alkalommal szerepel valamely európai kupa fináléjában, addig a Veszprém már ötödik európai kupadöntőjére készül.

Ami az esélyeket illeti, jelenleg megjósolhatatlannak tűnik a párharc kimenetele. Az biztosnak tűnik, hogy a Veszprémnek mind csapatjátékban, mind egyéni teljesítményekben tudása legjavát kell nyújtania a trófea elnyeréséhez. Kérdés lehet, hogy a vendégek hogyan reagálnak a veszpérmi csarnok hangulatára, mert bár a mannheimi SAP-Arenában 13.500 néző is buzdíthatja kedvenceit, a Március 15. utcai csarnok légköre, s a szurkolás hőfoka egyedülálló.


Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.