2020. február 20. // Álmos névnap

Helló Igal! Helló Nándi!

2018. július 18. 12:00
Még egy napra is érdemes elugrani Igalra. Nemcsak a kiváló gyógyvíz, családi pihenésre alkalmas medencék, hanem a léleképítő gasztroélmények miatt is.

Veszprémből a tihanyi komppal nyugodt tempóban másfél óra alatt leérhetünk Somogyba. Tehát egy napra is érdemes leugrani egy jó fürdőzésre Igalra. Itt biztos megfelelő hőmérsékletű medencék, nagy és jól karbantartott zöldterületek, kisvasút, játszótér, sportpályák és kedves munkatársak várnak minket.

Igal gyógyvize fürdő- és ivókúrára egyaránt alkalmas. De aki nem kedveli a melegvizes medencék világát, az szórakozhat, pihenhet, úszhat más medencékben is.

fotó: Magyar Fürdőszövetségfotó: Magyar Fürdőszövetség

De az igazi kikapcsolódás elképzelhetetlen étel-ital nélkül. Több étterem, büfé közül választhatunk. De egy mindenképpen említést érdemel: a büfésor elején található Helló Nándi Pizzéria.

Gyorsak, szervezettek, és ami mostanában nagyon ritka, természetes kedvességgel szolgálnak ki. Ha nem tudtad megenni az ételt, elrakják, később újra melegítik. Viheted magaddal az üvegpoharadat az italoddal együtt. Figyelnek rád, és szinte minden kívánságodat teljesítik. Az ételek, italok (kivétel a borkínálat) magasabb - jóval magasabb - minőséget képviselnek, mint egy büfétől elvárnánk. A lángos, a palacsinta pazar! De a pörkölt, a pizza is fenséges.

Mindennek a motorja, mozgatója a tulaj, Nándi. Humorral, kedves történetekkel, nagy odafigyeléssel, a munkatársak terelésével uralja a teret. Már csak miatta is érdemes útnak indulnunk.

Azt javaslom, ha van időnk, próbáljuk ki! Irány Igal! Irány Nándi!

Pethő Imre

További cikkek

Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le Révfülöpön a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete - közölte Kondor Géza (független) polgármester az MTI-vel csütörtökön.
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
2020. február 20. // Álmos névnap