Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új irodába költöztek a herendi rendőrök

2018. augusztus 2. 15:56
A Veszprémi Rendőrfőkapitányság a herendi Posta utcában nyitotta meg első vidéki rendőrségi irodáját. A településen mostantól 24 órában lesz rendőri jelenlét.

A Veszprémi Rendőrkapitányságnak a Posta utcai az első vidéki rendőrségi irodája, amelyet nem csak a körzeti megbízottak, hanem a közlekedésrendészeti osztály is használ majd, innen kiindítva a 8.sz. főutat érintő közlekedésrendészeti akciókat.

A kapitányság illetékességi területén több körzeti megbízotti iroda is működik (pl.: Hajmáskér, Szentkirályszabadja, Nemesvámos, Nagyvázsony), ezek azonban kizárólag körzeti megbízotti irodák, jellemzően az önkormányzati épületben biztosított irodahelyiségek.

Herenden korábban a családsegítő szolgálat épületében kaptak helyet a rendőrök, a B3 Takarék Szövetkezet azonban bezárta kapuit a Posta utcában, ezt felújították, amelynek helyén most egy barátságos és tágas intézmény nyitja meg kapuit - fogalmazott csütörtök délután az iroda átadásakor Jánszky Lajos László, Herend polgármestere.

Jánszky Lajos László, Herend polgármestereJánszky Lajos László, Herend polgármestere

Az új irodaépület
A most átadásra kerülő épületben a 4 fős Herend körzeti megbízott csoport mellett -amely magába foglalja: Szentgál, Márkó,Bánd, Hárskút, Csatár hegy és Herend településeket - a rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya is helyet kap az akciók, eligazítások idejére. Az épület komfortosan lett kialakítva: kis konyhával, mellékhelyiséggel, valamint a herendi térfigyelő szerver szobáját is át tudta költöztetni az önkormányzat.

Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok kiemelte, a kultúraváltáshoz hozzátartozik a szolgáltatás-bővítés is, így a herendiek most már számos ügyet elintézhetnek helyben, nem kell azokért Veszprémbe utazniuk. Herenden mostantól 24 órában folyamatosan lesz rendőri jelenlét - mondta.

Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornokDr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint kiemelkedő szerepe van ma a közbiztonságnak Magyarországon, mivel a rendőrség is hozzájárul ahhoz, hogy a migrációs válság közepén biztosított legyen a települések lakóinak biztonsága. Kiemelte, hogy „joggal lehetünk ma büszkék a Veszprémi Rendőrkapitányságra, hisz biztonságban vagyunk, ezt évről-évre a statisztikák is bizonyítják.” Az adatok szerint a megye számít az ország egyik legbiztonságosabb régiójának.

Ovádi Péter országgyűlési képviselőOvádi Péter országgyűlési képviselő

Ovádi emlékeztetett, a kormány célja, hogy Magyarország továbbra is élhető maradjon, ezen a vezérfonal mentén alakították ki a 2019-es költségvetést is, amely számos plusz juttatást biztosít majd a rendvédelmi szerveknek. „ Biztonság nélkül nincs jól működő gazdaság, ennek záloga a rendőrség, a honvédség vagy épp a katasztrófavédelem gyors és hatékony működése”- mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.