2020. február 20. // Álmos névnap

Kutyával a belvárosban

2018. augusztus 14. 1:02
kutyabarat.hu
Kinek ismerős Kifli? A szeretnivaló kutyus gazdijával együtt végigizgulta velünk az idei foci világbajnokság minden egyes meccsét egy népszerű helyi kocsmában. De vajon hány ilyen hely van Veszprémben, ahova imádott kutyáink is betérhetnek velünk? Mire figyeljünk, ha visszük magunkkal kedvencünket?

A kutya a család része: gazdijával együtt jön nyaralásokra, kirándulásokra, családi programokra, és a különböző vendéglátóhelyekre is ugyanúgy betér – már ha szabad neki. Szerencsére egyre több üzlet, étterem, kávézó, cukrászda nyitja meg kapuit négylábú kedvenceink előtt, hiszen nincs miért félni tőlük.

Arról, hogy a kedvtelésből tartott állatainkat bevihetjük-e a vendéglátó egységekbe, az üzlet tulajdonosa dönthet, akár meg is tilthatja. Ha viszont megengedi, abban az esetben gondoskodnia kell az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek, ételek, valamint az éttermet látogató vendégek védelméről. A kutyák jelenlétével az élelmiszer-biztonsági szabályok nem sérülhetnek, ezért kedvencünk kizárólag csak a vendégtérbe mehet be, a konyhai, élelmiszer-tároló helyiségekbe tilos beengedni őket.

veszprem.offmedia.huveszprem.offmedia.hu

Veszprémben is találhatunk számos olyan vendéglátóhelyet, ahol kutyáinkat is szívesen fogadják. Veszprém utcáinak kutyasétáltatói a következő helyekre már nyugodt szívvel térhettek be négylábú barátaikkal: Szigony, Gesztenyés Sörkert, Bárka, Fricska, Betekints Wellness Hotel, Johnny's Bistro, Kokó, Hotel Gizella és Étterem – és reméljük, még folytathatnánk a sort. Ebből látszik, hogy főleg olyan helyekre érdemes menni kedvenceinkkel együtt, ahol ki lehet ülni velük egy kerthelyiségbe. A kutyabarát helyeken a kutyatulajdonosok ideális esetben a lehető legjobban gondoskodnak arról, hogy a házi kedvenc nélkül érkezett látogatókat ne zavarják.

Mire kell odafigyelni a gazdáknak?

  • Mindig szemmel kell tartani kutyánkat, legyen mindig a közelünkben, pórázon.
  • Ha enni szeretnénk neki adni, jelezzük ezt a felszolgálóknak, és adnak kutyánknak külön egy kutyatálat.
  • Ha a pult mögé, vagy más „tiltott” helyre indul, mindig vissza kell hívni.
  • Nem szabad engedni, hogy másoktól kéregessen, vagy másokra ugráljon fel.
  • Legyünk tekintettel a pincérekre, felszolgálókra is – kutyusunk megnehezítheti munkájukat, ha folyton láb alatt szaladgálnak.
  • Legalább óránként javasolt kivinni a szabadba néhány percre, hogy kicsit mozoghasson, és elvégezhesse egészségügyi dolgait.
  • Legyen nálunk mindig jutalomfalat – ezzel tudjuk ösztönözni kedvencünket a jó viselkedésre.
Ágel Zita Krisztina

További cikkek

Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le Révfülöpön a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete - közölte Kondor Géza (független) polgármester az MTI-vel csütörtökön.
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
2020. február 20. // Álmos névnap