2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

Elstartolt a HunGarian Baja

2018. augusztus 10. 17:03
MTI, VEHIR
Az idén jubiláló nemzetközi tereprali-verseny pilótái az Óváros téri rajtceremónián mutatkoztak be a városnak péntek délután.

Dakar-győztesek is részt vesznek a most hétvégi, immáron 15. alkalommal megrendezett tereprali világkupa-versenyen. A viadalon 90 induló vesz részt és összesen 420 kilométert kell teljesíteniük. Az indulók között található a spanyol Joan "Nani" Roma, aki autóval és motorral is megnyerte a Dakart, a magyarok közül pedig Osváth Péternek és Lónyai Péternek lehet a legnagyobb esélye a jó szereplésre. A német Jutta Kleinschmidt, az egyetlen női Dakar-győztes vendégként lesz jelen.

A péntek délutáni rajtceremónián Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt mondta, külön öröm, hogy a rendezvény főszervezője, Garamvölgyi Zoltán lokálpatriótaként évről-évre elhozza a versenyt a városba: -Ilyenkor az egész világ egy kicsit Veszprémre figyel, a világ minden tájáról érkező versenyzők pedig személyesen is megismerik a várost- mondta.

Ovádi Péter és a verseny főszervezője, Garamvölgyi ZoltánOvádi Péter és a verseny főszervezője, Garamvölgyi Zoltán

A pénteki veszprémi rajtceremóniát követően a várpalotai nullpontról induló viadal egy 23 kilométeres, majd egy 180 kilométeres pályán zajlik. Ezt megelőzően pénteken este 11,5 kilométeres rajthelyválasztón vesznek részt az indulók, ahol az első tíz helyezett választhat magának induló állomást.

Szombat este motor, autó, quad, kamion és side by side kategóriában hirdetnek majd eredményt.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Ruinos, válogatott kiválósággal erősített a HOYA
Ruinos, válogatott kiválósággal erősített a HOYA
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata leigazolta a hatvanötszörös válogatott Tóth Norbertet.
Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
A birkózó Lőrincz Tamás révén egy arany- vagy ezüstérem már biztos, de a finndingis Berecz Zsombortól és a kajakosoktól is várható kiemelkedő, dobogót érő eredmény kedden a tokiói olimpián. A veszprémi SVSE atlétája, Szögi István bemutatkozik 1500 m-en.
Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Jól rajtoltak a magyar versenyzők a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén, a hétfő délelőtti előfutamokban érdekelt hét egység közül hat bejutott a középfutamba, amelyre - akárcsak az adott szám döntőjére - kedden kerül sor. A birkózó Lőrincz Tamás a kötöttfogás 77 kilogrammos súlycsoportjában finalista lett, míg a női kézilabda-válogatott a svédek legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe.
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kollégánk szerkesztés közben lett figyelmes a síró kutyára, tárcsázta a 112-t.