Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Elstartolt a HunGarian Baja

2018. augusztus 10. 17:03 // Forrás: MTI, VEHIR
Az idén jubiláló nemzetközi tereprali-verseny pilótái az Óváros téri rajtceremónián mutatkoztak be a városnak péntek délután.

Dakar-győztesek is részt vesznek a most hétvégi, immáron 15. alkalommal megrendezett tereprali világkupa-versenyen. A viadalon 90 induló vesz részt és összesen 420 kilométert kell teljesíteniük. Az indulók között található a spanyol Joan "Nani" Roma, aki autóval és motorral is megnyerte a Dakart, a magyarok közül pedig Osváth Péternek és Lónyai Péternek lehet a legnagyobb esélye a jó szereplésre. A német Jutta Kleinschmidt, az egyetlen női Dakar-győztes vendégként lesz jelen.

A péntek délutáni rajtceremónián Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt mondta, külön öröm, hogy a rendezvény főszervezője, Garamvölgyi Zoltán lokálpatriótaként évről-évre elhozza a versenyt a városba: -Ilyenkor az egész világ egy kicsit Veszprémre figyel, a világ minden tájáról érkező versenyzők pedig személyesen is megismerik a várost- mondta.

Ovádi Péter és a verseny főszervezője, Garamvölgyi ZoltánOvádi Péter és a verseny főszervezője, Garamvölgyi Zoltán

A pénteki veszprémi rajtceremóniát követően a várpalotai nullpontról induló viadal egy 23 kilométeres, majd egy 180 kilométeres pályán zajlik. Ezt megelőzően pénteken este 11,5 kilométeres rajthelyválasztón vesznek részt az indulók, ahol az első tíz helyezett választhat magának induló állomást.

Szombat este motor, autó, quad, kamion és side by side kategóriában hirdetnek majd eredményt.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.