2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Mozivá változik az Óváros tér

2018. augusztus 24. 4:00
EKF
Új kezdeményezést próbál meghonosítani Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa pályázat szellemiségében: a nyári szünet utolsó napjaiban utcamozivá változik az Óváros tér.

A téren több mint kétszáz székes nézőteret alakítanak ki, de aki biztosra szeretne menni, bátran magával hozhatja othonról az összecsukható kempingszékét. Mint azt Mészáros Zoltántól, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a nézők komfortos körülmények között élvezhetik a filmeket: a helyszínen büfét és mosdót is biztosítanak.

Ami a mozit illeti, az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó város nemcsak magát szeretné bemutatni Európának, hanem Európát is a veszprémieknek. Ebben a szellemiségben az első veszprémi utcamozira európai rendezők munkáiból válogattak. A közönség nem kasszasikereket, inkább alkotói filmeket láthat majd, azonban a szervezők ezek közül is igyekeztek a mindenki számára érthető, élvezhető, szórakoztató és elgondolkoztató darabokat kiválasztani a műsorba.

A filmek eredeti nyelven, magyar felirattal tekinthetők meg, természetesen ingyenesen.

EKF
vehir.hu

További cikkek

Vasárnap kiderül, mi lesz az EKF hivatalos söre, de a névadást a veszprémiekre bízzák
Vasárnap kiderül, mi lesz az EKF hivatalos söre, de a névadást a veszprémiekre bízzák
Vasárnap lehull a lepel, vagy stílszerűen „tiszta sört öntenek a pohárba” ugyanis kiderül, melyik manufaktúra terméke lesz a jövőben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros hivatalos söre. Az Óváros piacon ezen a napon nem csak a bejelentés történik meg, számos program és a gasztronómiai kínálat is a sörkultúra körül fog forogni.
Egy hétig a táncosoké a főszerep Veszprémben
Egy hétig a táncosoké a főszerep Veszprémben
Hétfőn hivatalosan is megkezdődött A Tánc XXIV. Nemzetközi Kortárs Fesztiválja.
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
Értsük meg: a Balaton sokkal sérülékenyebb annál, hogy önzően használjuk
Értsük meg: a Balaton sokkal sérülékenyebb annál, hogy önzően használjuk
A szakemberek és a tó körül élők, azért felelősséget vállalók körében évek óta folynak beszélgetések a Balaton törékeny ökoszisztémájáról, amelyet ideje lenne figyelembe venni, amikor számolatlanul épülnek a nyaralók a parton, irtják a nádast vagy mesterségesen igyekeznek megnövelni a vízszintet. Az ökológiai kihívásokról szóló párbeszédhez most a VEB2023 EKF is csatlakozott a BALATORIUM nevű összművészeti és edukációs eseménysorozattal.
2022-ben ismét lesz Balatoni Borok Versenye
2022-ben ismét lesz Balatoni Borok Versenye
A Balatoni Borok Versenye 2021-ben új fejezethez érkezett: a Balatoni Szövetség megújult formában rendezte meg a Balaton borrégió egyik legrangosabb szakmai eseményét a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködésben. Idén az együttműködés folytatódik, hamarosan újra együtt kóstolhatóak a hat borvidék legjobb borai.