Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Bajnok edzi az utánpótlást

2009. június 18. 15:38
A Báthory növendékei Nagy Noémi irányításával ezüstöt, a Dózsa iskola csapata Nagy Róbertné és Gulyás Péter vezetésével bronzérmet szerzett.

Mint arról korábban is beszámoltunk a kézilabda utánpótlás-bajnokság U10-es korosztályának országos döntőjét a Veszprém Arénában rendezték, ahol bravúrosan szerepeltek a veszprémi gyerekek.

Az MKB Veszprém KC válogatott jobbszélsője próbálja átadni tapasztalatait az ifjú tehetségeknek.
– A Dózsa György Általános Iskolában nőttem fel. Nagy Róbertné tanított meg kézilabdázni, ő szeretette meg velem ezt a sportágat. Ezt szeretném neki meghálálni. Azzal, hogy az edzéseken megjelenek, próbálok a gyerekeknek egy kis pozitívumot adni. Nagyon szeretem őket, és ők is kedvelnek engem. Felnéznek rám, én pedig próbálok nekik tanácsokat adni. Az edzéseket nem én tartom, de a tapasztalataimat igyekszem átadni nekik, amelynek segítségével majd jó kézilabdázók lehetnek. Amit kérek tőlük, azt száz százalékig betartják. Ez fontos, mert ők abban a korban vannak, amikor még minden hibát ki lehet javítani, ennek megfelelően nagyon alkalmazkodóak. Öt-hat ügyes, és két nagyon-nagyon ügyes játékosra külön felfigyeltem közöttük – mesélte Gulyás Péter.

A Báthory tehetséges növendéke, Kristóf Mátyás oroszlánrészt vállalt csapata sikerében. Nagy kedvence Eklemovics Nikola, ami nem is meglepő, hiszen ő maga is irányító poszton pallérozódik.
– Másodikos koromban az iskola udvarán éppen egy Báthory-kupa meccset játszottak a nagyok, és mi ott szurkoltunk nekik. Ekkor tetszett meg a kézilabda. Utána jelentkeztünk egy osztálytársammal szivacskézilabdázni, aztán egyre többen lettünk. A csapattal szinte minden meccsen láttuk az Arénában a "nagyokat", akiktől sokat tanultunk. Néhányszor, edzőnk Nagy Noémi még edzésre is kivitt minket, így aztán tényleg közelről figyelhettünk kedvenc játékosainkat – mondta Kristóf Mátyás.

– Nagyon jó volt, hogy Gulyás Peti az országos döntő előtti hetekben sokszor meglátogatott bennünket az edzésünkön, illetve a dózsásokkal való közös gyakorlásokon. Sok tanácsot adott nekünk. De nekem mégis inkább Eklemovics Nikola a kedvencem, mert én is olyan jó irányító szeretnék lenni, mint ő. Legközelebbi célom, hogy a diákolimpia országos döntőjében nyerjünk. Aztán, hogy jövőre az idei ezüstérem helyett aranyat szerezzünk. A legnagyobb álmom pedig, hogy egyszer a veszprémi felnőtt csapatban játszhassak.


 

Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.