2021. október 19.
//
Nándor névnap

Nem mentek át az LMP módosítói

2018. augusztus 27. 15:02
A költségvetés vitájában nem sikerült többséget szerezni a Lehet Más a Politika módosító javaslatainak. Ezek között több téma is Gerstmár Ferenc kezdeményezésére szerepelt.

Az LMP veszprémi önkormányzati képviselője hétfőn sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy mely javaslatai nem épültek be a költségvetésbe.

A munkaerőhiányhoz kapcsolódó lakásigények kezelésére, a fiatalok pályakezdésének segítésére, elvándorlásuk megelőzésére kétmilliárd forintot javasolt bérlakásépítésre költeni. 325 millió forintot fordított volna Szemléletformáló és Újrahasználati Központok létrehozásának támogatására. 500 millió forintot költött volna 5.000 négyzetméter azbesztmentesítésére, amit például a Halle utca, Munkácsy Mihály utca, Jutasi út érintett panelépületeiben lehetett volna felhasználni. A Családok Átmeneti Otthonának jelenleg helyt adó épület kiváltását 350 millió forintból valósította volna meg az LMP, míg a Csererdő talajszennyezettségének kármentesítésére 1 milliárd forintot irányoztak elő.

Mint Gerstmár Ferenc elmondta, bár a módosítók nem kaptak zöld utat a Parlamentben, a megfogalmazott célokért az előttünk álló őszi ciklusban tovább küzd a párt.

vehir.hu

További cikkek

Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Bár vasárnap este még nem volt teljes a szavazatok feldolgozottsága, Márki-Zay Péternek szinte behozhatatlan előnye van Dobrev Klárával szemben, így várhatóan ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson.
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
A párt a helyi szervezetet két éve elnöklő Kovacsics Zsoltot indítja Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében.
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony Gergely péntek délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy annak ellenére, hogy az előválasztás első fordulójában a második legtöbb szavazatot kapta, visszalép a miniszterelnök-jelölt-jelöltségtől és Márki-Zay Pétert fogja támogatni Dobrev Klára ellenében.
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a demokratikus alapelveket kérdőjelezte meg az előválasztás kapcsán a veszprémi példa alapján.
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Kétszer annyi szavazatot gyűjtött be a DK jelöltje, Dr. Csonka Balázs, mint Mesterházy Attila az ellenzéki előválasztáson Veszprémben, így várhatóan ő lesz a kihívója a Fidesz-KDNP jelöltjének a jövő évi országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára gyűjtötte be a legtöbb voksot, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony Gergely végzett.