2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Nem mentek át az LMP módosítói

2018. augusztus 27. 15:02
A költségvetés vitájában nem sikerült többséget szerezni a Lehet Más a Politika módosító javaslatainak. Ezek között több téma is Gerstmár Ferenc kezdeményezésére szerepelt.

Az LMP veszprémi önkormányzati képviselője hétfőn sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy mely javaslatai nem épültek be a költségvetésbe.

A munkaerőhiányhoz kapcsolódó lakásigények kezelésére, a fiatalok pályakezdésének segítésére, elvándorlásuk megelőzésére kétmilliárd forintot javasolt bérlakásépítésre költeni. 325 millió forintot fordított volna Szemléletformáló és Újrahasználati Központok létrehozásának támogatására. 500 millió forintot költött volna 5.000 négyzetméter azbesztmentesítésére, amit például a Halle utca, Munkácsy Mihály utca, Jutasi út érintett panelépületeiben lehetett volna felhasználni. A Családok Átmeneti Otthonának jelenleg helyt adó épület kiváltását 350 millió forintból valósította volna meg az LMP, míg a Csererdő talajszennyezettségének kármentesítésére 1 milliárd forintot irányoztak elő.

Mint Gerstmár Ferenc elmondta, bár a módosítók nem kaptak zöld utat a Parlamentben, a megfogalmazott célokért az előttünk álló őszi ciklusban tovább küzd a párt.

vehir.hu