Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felelőtlenek az autósok az erdőben

2018. augusztus 28. 12:00 // Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság
Sok kiránduló hagyja a kocsijában táskáját, pénztárcáját annak ellenére, hogy egyes erdei parkolóhelyeken évtizedek óta rendszeresen feltörik az autókat.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a „Biztonságban a Bakonyban” program keretében immár harmadik éve ellenőrzi illetékességi területén az erdőlátogatók által parkolóként használt zöldterületeket.

Bakonynána külterületén, a Gaja-patak szurdokában lévő Római fürdő népszerű túracélpont, melynek autós látogatói az elmúlt évtizedekben visszatérően váltak gépkocsi-feltörés áldozataivá. A bűncselekmények elkövetését elősegítette, hogy az erdőben leállított járművek utasterében autóstáskákat, retikülöket és más értékeket hagytak hátra tulajdonosaik. Ez esetenként a Bakonyban más helyszíneken is előfordult. A kirándulók időközben óvatosabbá váltak, az elmúlt két évben egyre kevesebb autóst kell a kapitányság megelőzési előadójának figyelmeztetnie.

Az augusztus 20-án a Zirci járásban szervezett kerékpáros járőrszolgálat azt tapasztalta, hogy ebédidőben egy út menti vendéglőben az ott tartózkodó turisták közül három család is bennhagyta táskáit az étterem parkolójában leállított autójában. Az érintett járművek ablaktörlő lapátjai alatt a megelőzési előadó figyelemfelhívó szórólapot hagyott hátra, illetőleg a személyzetet tájékoztatta az általa észleltekről és a járműtulajdonosok magatartásának lehetséges következményeiről.

A járőrszolgálat a Római fürdő vonzáskörzetében vagyonvédelmi szempontból mindent rendben talált. Negatív tapasztalat azonban, hogy sokan hajtanak be az erdőbe olyan erdőgazdasági utakon is, ahol ezt a kihelyezett KRESZ tábla egyértelműen tiltja. Az ilyen utakon hátrahagyott járművek üzembentartói közigazgatási bírságra számíthatnak, ha közlekedésrendészeti ellenőrzés keretében érik tetten őket a szabálysértés elkövetésén.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.