2020. február 24. // Mátyás névnap

Kulturális vonzerőkön alapuló hálózat létrehozása a Csetényi kastély látogatóközpont kialakításával

2018. augusztus 31. 8:46
Csetény Község Önkormányzata Kulturális vonzerőkön alapuló hálózat létrehozására nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 170 353 229 forint. A beruházás előreláthatólag 2019. december 31-ig befejeződik.

A térség több településének (Zirc, Dudar, Bakonynána, Nagyesztergár, Szápár), és azok a helyi termelőinek, vállalkozóinak, kkv szektor képviselőinek, szállásadóknak és vendéglátóknak az összefogással kívánjuk megvalósítani a fejlesztést. A beruházást Csetény Község Önkormányzata önállóan, konzorciumi partner bevonása nélkül kívánja megvalósítani.

A fejlesztés célja, egy olyan együttműködéseken alapuló kulturális és szabadidős turizmus beindítása, melynek során a településre és környékére érkező turista közvetlen módon megismerheti ennek a tájegységnek az egyedi szépségéit, és ez által betekintést nyerjen a község hagyománytisztelő, közösségformáló kulturális életébe.

A beruházás egy speciális, de több korosztályt érintő vendégköri igény kielégítését célozza meg. Akadálymentesített helyekkel, valamint a fogyatékkal élők számára ingyenes jegyváltási lehetőséggel várjuk az érdeklődőket.

A projekt segítségével a kastély és a látogatóközpontok látogatottsága növelhető. A projekt hosszú távú célja, hogy a Holitscher kastély megújult turisztikai szolgáltatáskínálatával hozzájáruljon a régió turizmusának minőségi és fenntartható fejlődéséhez, a turisztikai potenciál erősítéséhez, eredményességének javításához, valamint a munkahelyteremtéshez. A beruházás 3 új munkahelyet teremt.

A fejlesztés céljai, várható eredményei:

  • A családosok, fiatalok, idősebbek aktív szórakozásának biztosítása kulturális ismeretek bővítése mellett - kastély körüli parkban családi vagy baráti sütögetésre is sor kerülhet.
  • Új turisztikai attrakciók kiépítése - A Zirci Ciszter Apátsággal és Látogatóközponttal kialakított közös tematika, lehetőséget teremt az attrakciók úgynevezett turisztikai csomaggá, egységes termékké alakítására.
  • 12,6 km kijelölt kerékpárút - Itt várja látogatóit a Zirci Ciszterci Apátság és Manufaktúra, a Látogatóközponttal, a Műemlékkönyvtárral, Természettudományi kiállításokkal és az arborétummal
  • Egész évben nyitva tartó kastély és park: megújul a csetényi Holitscher- kastély egy jelentős része, kiállításokkal, kastélycukrászdával, játszósarokkal, valamint a kastély a parkban lévő kápolna is ismét betöltheti azt a szerepét
  • Ökumenikus együttműködés
  • Vonzó turisztikai attrakciók és helyszínek
  • A településkép és identitástudat szempontjából meghatározó fejlesztés
vehir.hu

További cikkek

Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le Révfülöpön a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete - közölte Kondor Géza (független) polgármester az MTI-vel csütörtökön.
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
2020. február 24. // Mátyás névnap