Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
11°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
11°C

KULTURÁLIS VONZERŐKÖN ALAPULÓ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA A CSETÉNYI KASTÉLY LÁTOGATÓKÖZPONT KIALAKÍTÁSÁVAL

2018. augusztus 31. 15:14
Csetény Község Önkormányzata a TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00005 azonosító számú pályázat keretében Kulturális vonzerőkön alapuló hálózat létrehozására nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 170 353 229 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 98,54 %-a. Projekt elszámolható összköltsége: 172 877 538 Ft. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében. A beruházás előreláthatólag 2019. december 31-ig befejeződik.

A térség több településének (Zirc, Dudar, Bakonynána, Nagyesztergár, Szápár), és azok a helyi termelőinek, vállalkozóinak, kkv szektor képviselőinek, szállásadóknak és vendéglátóknak az összefogással kívánjuk megvalósítani a fejlesztést. A beruházást Csetény Község Önkormányzata önállóan, konzorciumi partner bevonása nélkül kívánja megvalósítani.

A fejlesztés célja, egy olyan együttműködéseken alapuló kulturális és szabadidős turizmus beindítása, melynek során a településre és környékére érkező turista közvetlen módon megismerheti ennek a tájegységnek az egyedi szépségéit, és ez által betekintést nyerjen a község hagyománytisztelő, közösségformáló kulturális életébe.

A beruházás egy speciális, de több korosztályt érintő vendégköri igény kielégítését célozza meg. Akadálymentesített helyekkel, valamint a fogyatékkal élők számára ingyenes jegyváltási lehetőséggel várjuk az érdeklődőket. A projekt segítségével a kastély és a látogatóközpontok látogatottsága növelhető. A projekt hosszú távú célja, hogy a Holitscher kastély megújult turisztikai szolgáltatáskínálatával hozzájáruljon a régió turizmusának minőségi és fenntartható fejlődéséhez, a turisztikai potenciál erősítéséhez, eredményességének javításához, valamint a munkahelyteremtéshez. A beruházás 3 új munkahelyet teremt.

A fejlesztés céljai, várható eredményei:
• A családosok, fiatalok, idősebbek aktív szórakozásának biztosítása kulturális ismeretek bővítése mellett - kastély körüli parkban családi vagy baráti sütögetésre is sor kerülhet.
• Új turisztikai attrakciók kiépítése - A Zirci Ciszter Apátsággal és Látogatóközponttal kialakított közös tematika, lehetőséget teremt az attrakciók úgynevezett turisztikai csomaggá, egységes termékké alakítására.
• 12,6 km kijelölt kerékpárút - Itt várja látogatóit a Zirci Ciszterci Apátság és Manufaktúra, a Látogatóközponttal, a Műemlékkönyvtárral, Természettudományi kiállításokkal és az arborétummal
• Egész évben nyitva tartó kastély és park:
− megújul a csetényi Holitscher- kastély egy jelentős része, kiállításokkal, kastélycukrászdával, játszósarokkal
− a kastély a parkban lévő kápolna is ismét betöltheti azt a szerepét
• Ökumenikus együttműködés
• Vonzó turisztikai attrakciók és helyszínek
• A településkép és identitástudat szempontjából meghatározó fejlesztés

vehir.hu
további cikkek
Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. ma 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. tegnap 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. tegnap 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. tegnap 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.