Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Porga Gyula személyesen gondoskodik az állatkerti incidens érintettjeiről

2018. szeptember 18. 9:29 // Forrás: Leadkép: Kövér-Parragi Cecília
A polgármester szerint veszprémiként mindannyian felelősek vagyunk a város jó hírnevéért és azokért, akik bizalmat szavaznak nekünk, ezért személyesen fogja meginvitálni azt a fogyatékkal élő csoportot, akik nem kaptak kedvezményt a Veszprémi Állatkertbe.

A hétfőn történt incidensről korábban az Index számolt be, e szerint a tizenegy fős, fogyatékossággal élő csoport kiemelt kedvezményes jeggyel próbált volna bejutni az állatkertbe, a pénztárnál azonban azzal utasították el őket, hogy önmagában a fogyatékosságot igazoló hatósági igazolványukkal nem jogosultak a kedvezményre. Ez csak akkor él, ha rendelkeznek az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) által kibocsátott érvényes arcképes igazolvánnyal is, mindamellett a kerekesszékesek igazolás nélkül is kedvezményesen látogathatják a zoot - az eset kapcsán készült fotón egyébként látszik, utóbbi kategóriába valószínűleg többen beletartoztak.

Az állatkert Facebook oldalán már reagált az ügyre, miszerint munkatársaik minden lehetséges segítséget felajánlottak, akár az utólagos fizetés lehetőségét is, a csoport azonban nem kívánt élni vele.

Az esetről Porga Gyula is értesült, aki úgy döntött, maga fog gondoskodni a csoport kárpótlásáról. Az ezzel kapcsolatban kiadott sajtóközleményt változtatás nélkül közöljük.

zoo
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.