Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lánctalpas kotrók 11 és 20 tonna között a JCB-től

2018. szeptember 18. 13:10
A lánctalpas kotrók közül ma a 11 és 20 tonna közötti szegmenst vesszük szemügyre. Rövid jellemzéseinkkel próbálunk segíteni abban, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelőt.

Elsőként itt van a mai legkisebb, 13 tonnás JCB JS130, egy roppant kényelmes és nagyon hatékony kotró, ami megerősített gémmel és ásókanállal rendelkezik, amelyek nagy szilárdságú acélból kerültek kialakításra. Egy hegesztett „X-keret” konstrukció alkotja a gép vázát, ennek köszönhető, hogy a gép tartós, és strapabíró. Maximális kanálmérete 0,85 m3, maximális motorteljesítménye 81 kW.

A soron következő a JCB JS131, egy 14 tonnás lánctalpas, ami nagyon hatékonyan dolgozik nehéz körülmények között. Terepen is pompásan megállja a helyét, ezen kívül pedig könnyű karbantartani és szervizelni. Ezen felül tartósság jellemzi, remek példája a hasznos üzemidőnek és a profitnak, melyet egy kotróban ötvöznek. A maximális kanálmérete: 0,85 m3, maximális motorteljesítménye pedig 55 kW.

Ha korlátozott méretű helyen kell helyt állni a kotrónak, akkor erre a JCB JZ141 a tökéletes választás. Ez a kotró akkor is hatékonyan működik, ha csak egy sávban kell tevékenykednie. A rövidített forgóváznak hála a kezelő nem szorul rá, hogy folyamatosan forgolódjon, hogy hátra is lásson. Mindezeken túl is megfelel a legszigorúbb emissziós szabályoknak, méghozzá a részecskeszűrő és az AdBlue adalék használata nélkül is. Súlya felszereltségtől függően 15 és 17 tonna közé esik. Maximális kanálmérete: 0,89 m3, maximális motorteljesítménye: 55 kW.

Elérkeztünk a 20 tonnás kategóriához. Első versenyzőnk alulról közelíti a 20 tonnát a maga 19, 398 kilogrammjával. Ismételten egy nagyon strapabíró, masszív géppel van dolgunk, ami jól bírja a mostoha körülményeket is. A legkeményebb körülmények sem fognak ki rajta, mindenhol megállja a helyét. A JCB JS180 megerősített gémje és ásókanala nagy szakítószilárdságú acélból készült. Maximális kanálmérete: 0,85 m3, maximális motorteljesítménye pedig 93 kW.

Végül pedig a 20 tonnás szekció utolsó lánctalpas kotrója szintén a JS190-es. A JS131-hez hasonlóan könnyű karbantartani, és a szerviz is egyszerűen és gyorsan megvan. Ez a gép azért különleges, mivel a gém és a kanálszár zsírzási idejét sikerült 1000 órára növelni. Ez annak köszönhető, hogy grafittal impregnált bronz persellyel rendelkezik. Maximális kanálmérete: 0,85 m3, maximális motorteljesítménye: 93 kW.

Reméljük kicsit könnyebbé vált a választás, vagy ha mégsem, látogassanak el a Terra Hungária Építőgép Kft. oldalára, ott minden szükséges információt megtalálhatnak, valamint szakembereik segítségét is kérhetik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.