Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tippek szőnyeg vásárlásához

2023. november 29. 9:49

Szőnyeg vásárlása során sok kérdés merülhet fel bennünk, hiszen tartós használatra törekszünk, nem veszünk újat minden évben. Ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy melyiket vegyük meg, mert ha jól választunk, az garancia lesz a hosszú távú alkalmazásához.

Ráadásul úgy, hogy gyönyörködhetünk is benne, mert nemcsak a szőnyeg funkciója, hanem a külleme is fontos ahhoz, hogy jól érezzük magunkat az adott környezetben. Ezért már a legelején, mikor megérik bennünk a vásárlás gondolata, célszerű tisztázni néhány kérdést.

De mik is ezek a kérdések? Mire kell figyelni az új kárpit beszerzése során? Honnan tudjuk, hogy melyik lesz jó az egyes helyiségekbe? Következő írásunkban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Mekkora legyen a szőnyeg?

A szőnyeg mérete az egyik leglényegesebb, hiszen sokat ronthat az összképen egy elméretezett darab. Ha túl sok helyet foglal el, az kisebbnek mutatja a helyiséget, de ha túl kicsi a szőnyeg, akkor elveszik a bútorok között, szinte észrevétlen is maradhat.

A helyiség adottságaihoz kell a szőnyeg méretét kiválasztani, méghozzá úgy, hogy arányos legyen vele. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor van egy egyszerű trükk, amit alkalmazhatunk. Ragasztószalaggal jelöljük ki a szőnyeg helyét, ahogyan azt elképzeljük, hogy hol lesz. Vegyük figyelembe az ajtókat is, hogy véletlenül se akadjon el nyitáskor vagy záráskor a szőnyegben.

A nappaliban a kanapéhoz, az ülőgarnitúrához igazítsuk a méretet, az étkezőben pedig úgy, hogy a székek kihúzva is elférjenek a kárpiton. A hálószobának az ágy a központi eleme, annak méretéhez és helyzetéhez igazítsuk a szőnyeget is. A gyerekszobában az a jó, ha minél nagyobb felületet puha szőnyeg fed.

A berendezéshez választunk szőnyeget

A színek és a minták is nagyon fontosak az összkép érdekében, nemcsak a méretek. Ha klasszikus a berendezés, ami semleges színű vagy fehér, akkor érdemes élénkebb árnyalatokat választani mellé. A minták tekintetében is lehetünk bátrabbak ebben az esetben. A különleges bútorok környezetében nyugodtságot sugároznak az egyszínű, egyszerűbb mintázatú kárpitok.

Sötét padlóburkolaton és sötét színű bútorok mellett frissítően hatnak a világos szőnyegek. A világos parkettát extravagánssá teszi egy erőteljes árnyalatokkal és mintázattal teli szőnyeg. Általánosságban ezek a szabályok mondhatók el, de nincsenek kőbe vésve. Törekedjünk arra, hogy minden illeszkedjen egymáshoz, és mi is jól érezzük magunkat a helyiségben.

Milyen típusú szőnyegek vannak?

A rövidebb szálú típusoktól egészen a hosszú szálú, álompuha shaggy szőnyegig minden megtalálható a Szőnyeg textil webáruház kínálatában. Ezeknek még különlegesebb kivitelezése a 3D shaggy szőnyeg, ami egészen elképesztő látványt nyújt.

A minta lehet modern, klasszikus, de divatosak az egyszínű változatok is. A négyszögletes mellett ovális és kerek szőnyegek is léteznek, ezek barátságossá teszik a teret. A kicsiknek válasszunk mintás gyerekszőnyeget, amelyen a kedvenceik szerepelnek. Ne feledkezzünk el a lábtörlőről sem, hiszen fontos eleme a berendezésnek!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.