2023. június 9.
//
Félix névnap

Több napos szimulációs gyakorlatot hajtott végre a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság

2018. szeptember 25. 8:32
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Több napos, komplex védelmi-igazgatási gyakorlatot hajtott végre a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság a múlt hétvégén, amely a veszélyelhárításra és a fegyveres összetűzések kezelésére egyszerre irányult.

A gyakorlat valósághűen mutatta be a rendvédelmi és fegyveres szervek zökkenőmentes együttműködését.

A gyakorlat terror-veszélyhelyzetet szimulált. A feltételezett alaphelyzet szerint a terroristák robbantásokat hajtottak végre Magyarország határ menti kisvárosában, a helyszínen lévő rendvédelmi szerveknek más feladatok mellett segíteniük kellett a mentőcsoportok és karitatív szervezetek bejutását a városba.

A gyakorlat a megyei védelmi igazgatási rendszer riasztásával kezdődött szeptember 21-én, amely csaknem 500 munkatársat érintett a megyei védelmi bizottságnál, a helyi védelmi bizottságnál, valamint azok munkacsoportjainál. A riasztási feladatokat a védelmi bizottság titkársága a megyei rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjával együttműködésben hajtotta végre.

A résztvevő szervezetek az üzemen kívüli volt inotai hőerőműnél tábort építettek, a Honvédség erői pedig a rendőrséggel közösen ellenőrző-áteresztő pontot telepítettek, valamint megkezdték az őrzés-védelmi feladatok ellátását. Míg a mentőcsoportok gyakorolták a sérültek felkutatását, kimentését, a magasból, illetve mélyből mentést, a tűzoltást és a műszaki mentési feladatokat, addig a Honvédségi állomány részére árvízvédelmi felkészítést tartott a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembere. A szimulációs gyakorlat éjjel is folytatódott. Szeptember 23-án tűzoltási feladatokat hajtottak végre a résztvevők.

A gyakorlatban a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Bakony Mentőcsoport, a Zirc járási mentőcsoport, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Vöröskereszt Megyei Szervezete, a megyei önkéntes területi tartalékos állomány, az Országos Mentőszervezet képviselői, a Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi, valamint a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság összesen 150 szakembere vett részt. A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság sikeresnek ítélte a nagyszabású akciót.

vehir.hu

További cikkek

Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Május végén egy dózsavárosi lakásba törtek be a betörők, ahonnan ötvenmillió forint értékben vittek el értéktárgyakat. Az esetnek több tanulsága is van, amiről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ugyanitt bemutatták azokat a tárgyakat is, amiket azóta megtaláltak a nyomozók, valamint a videófelvételt, amikor bilincsben elvezetik az egyik elkövetőt, akinek az elfogásához 24 órára volt csak szüksége a rendőröknek. Cikkünkben mi is megmutatjuk ezeket a részleteket.
Forgalommal szemben ittasan, jogsi nélkül az engedély nélkül elvitt veterán autóval
Forgalommal szemben ittasan, jogsi nélkül az engedély nélkül elvitt veterán autóval
Veterán jármű vezetőjét állították félre a balatonalmádi rendőrök a 710-esen kedd késő este, mivel korábban bejelentés érkezett arról, hogy az autó a szemközti sávba áttérve közlekedett.
A mentőállomásra kellett kihívni a tűzoltókat
A mentőállomásra kellett kihívni a tűzoltókat
Veszprém vármegyében - főleg Zirc környékén - is megdolgoztatta a tűzoltókat a szerdai eső.
A nyílt utcán akartak leszúrni egy férfit Ajkán
A nyílt utcán akartak leszúrni egy férfit Ajkán
Emberölés bűntettének kísérlete, rongálás vétsége és kábítószer fogyasztása miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki alkohol és kábítószer hatása alatt, 2022. szeptember 14-én reggel Ajkán, az utcán le akart szúrni egy ismerősével beszélgető férfit, majd a késsel kivágta a sértett és egy másik férfi gépkocsijának kerekeit – közölte az ügyészség.
Kétszer fogták el az éjszaka során az ittas sofőrt
Kétszer fogták el az éjszaka során az ittas sofőrt