Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Több napos szimulációs gyakorlatot hajtott végre a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság

2018. szeptember 25. 8:32 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
Több napos, komplex védelmi-igazgatási gyakorlatot hajtott végre a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság a múlt hétvégén, amely a veszélyelhárításra és a fegyveres összetűzések kezelésére egyszerre irányult.

A gyakorlat valósághűen mutatta be a rendvédelmi és fegyveres szervek zökkenőmentes együttműködését.

A gyakorlat terror-veszélyhelyzetet szimulált. A feltételezett alaphelyzet szerint a terroristák robbantásokat hajtottak végre Magyarország határ menti kisvárosában, a helyszínen lévő rendvédelmi szerveknek más feladatok mellett segíteniük kellett a mentőcsoportok és karitatív szervezetek bejutását a városba.

A gyakorlat a megyei védelmi igazgatási rendszer riasztásával kezdődött szeptember 21-én, amely csaknem 500 munkatársat érintett a megyei védelmi bizottságnál, a helyi védelmi bizottságnál, valamint azok munkacsoportjainál. A riasztási feladatokat a védelmi bizottság titkársága a megyei rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjával együttműködésben hajtotta végre.

A résztvevő szervezetek az üzemen kívüli volt inotai hőerőműnél tábort építettek, a Honvédség erői pedig a rendőrséggel közösen ellenőrző-áteresztő pontot telepítettek, valamint megkezdték az őrzés-védelmi feladatok ellátását. Míg a mentőcsoportok gyakorolták a sérültek felkutatását, kimentését, a magasból, illetve mélyből mentést, a tűzoltást és a műszaki mentési feladatokat, addig a Honvédségi állomány részére árvízvédelmi felkészítést tartott a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembere. A szimulációs gyakorlat éjjel is folytatódott. Szeptember 23-án tűzoltási feladatokat hajtottak végre a résztvevők.

A gyakorlatban a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Bakony Mentőcsoport, a Zirc járási mentőcsoport, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Vöröskereszt Megyei Szervezete, a megyei önkéntes területi tartalékos állomány, az Országos Mentőszervezet képviselői, a Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi, valamint a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság összesen 150 szakembere vett részt. A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság sikeresnek ítélte a nagyszabású akciót.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.