2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

Felszámolják a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket Dózsavárosban

2018. szeptember 27. 4:00
A felhalmozódott szelektív hulladékot mostantól a házhoz menő rendszerrel szállítja el a VHK Nonprofit Kft. A részletekről Hegedűs Barbara, a városrész önkormányzati képviselője számolt be szerdán a Dózsavárosi Tanács hagyományos őszi gyűlésén.

Hegedűs Barbara elmondta, az elmúlt években folyamatosan felmerülő probléma volt, hogy a szelektív hulladékgyűjtő udvarokon olyan hulladékot is elhelyeztek, amely nem oda való volt. A tarthatatlan helyzet megoldására a VHK Nonprofit Kft. úgy döntött, lépésről lépésre felszámolja a szelektív szigeteket a Dózsaváros, illetve Csererdő és Jutaspuszta családi házas körzeteiben, és csak a sokkal sikeresebb házhoz menő rendszer marad meg. „Ezzel a lépéssel a cég sokkal jobb minőségű hulladékhoz jut, ami többletforrást is biztosít számukra” – tette hozzá a képviselő.

Ez épp marad, de a legtöbb szelektív udvar megszűnikEz épp marad, de a legtöbb szelektív udvar megszűnik

Az átállás első üteme szeptember 1-jével már le is zajlott, az eddigi tapasztalatokat, javaslatokat pedig a Dózsavárosi Tanács tagjai Horváth Zoltánnal, a VHK ügyvezető igazgatójával is megvitatták szerdán. Kérdésként merült fel például, hogy mi a teendő akkor, ha többlethulladék halmozódik fel. Az ügyvezető elmondta, ebben az esetben a lakók elhelyezhetik a szelektív hulladékot egy másik zsákba csomagolva a tárolók mellett, amit aztán az éppen aktuális havi házhoz menő szállítás idején ugyanúgy elvisznek a cég munkatársai.

Az átállás egyébként nem csak a Dózsavárost érinti, októberben és novemberben Veszprém többi területén is megszüntetik a szelektív szigeteket a társasházak környezetének kivételével.

Fotó: archívFotó: archív

Az ülésen szó esett a városrész közelgő eseményeiről, rendezvényeiről is: a tanács már elkezdte az előkészületeket a dózsavárosi karácsonyra, amelyet hagyományosan a helyi intézményekkel és civil szervezetekkel közösen valósítanak meg.

Bertalan Melinda
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap