2023. június 10.
//
Margit névnap

Megkezdődött a Veszprém-Nemesvámos közti útszakasz felújítása

2018. szeptember 26. 16:49
Közel félmilliárd forintból 4 kilométer újul meg a két település között. A napokban elkezdődött munka befejezését december elejére ígérik.

- 4,4 km útfelújítás kezdődött meg a napokban Veszprém és Nemesvámos között. A renoválás a veszprémi körgyűrűtől 500 méterrel kijjebb kezdődik, és nagyjából a 77-es út ötödik kilométerszelvényéig tart. A felújítás során aszfaltozást hajtanak végre, megújul 4 buszöböl, új gyorsítósáv épül, emellett komplett vízelvezető rendszert építenek ki. A munka befejezését december elejére ígérik - tájékoztatott Fekete János, az útfelújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója szerda délután.

-A két település közt jó együttműködés alakult ki az évek során. Ezt a néhány évvel ezelőtt átadott kerékpárút és a most megkezdett útfelújítás is jelzi. Számos ember jár Veszprémből a nemesvámosi iparterületre dolgozni, a mostani útfelújítás a mindennapi munkába járást is meg fogja könnyíteni - mondta a sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Fekete János, Ovádi Péter és Sövényházi BalázsFekete János, Ovádi Péter és Sövényházi Balázs

Nemesvámos polgármestere, Sövényházi Balázs kiemelte, a Nemesvámosról kikanyarodó gyorsítósáv megépítése helyi igény volt. Ezt külön a településen élők kérésére építi a Magyar Közút, hisz mint mondta, kihajtáskor számos baleset történik az érintett útszakaszon. A jövőben az iparterületen dolgozóknak szeretnének új buszmegállót építtetni.

Nemesvámosnál gyorsítósáv is épülNemesvámosnál gyorsítósáv is épül

Veszprém megyében 2014 és 2017 között 72 milliárd forintból 130 km utat újítottak fel, a tervek szerint az idén összesen 67,3 km újul meg. A fejlesztések kétharmadát hazai forrásból, az egyharmad nagyobb részét pedig uniós pénzekből finanszírozzák. A közel 200 km összesen a megyei úthálózat 15%-ának teljes felújítását jelenti a négyéves ciklusban.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat
Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat
A V-Bike közbringarendszer Magyarország első olyan közösségi kerékpáros rendszere, ahol minden bicikli elektromos rásegítéssel rendelkezik. Fontos mérföldkő, hogy elindult a rendszer tesztüzeme a kivitelező és az üzemeltető részvételével annak érdekében, hogy a hivatalos használatba vétel idejére, július 1-re minden tökéletesen működjön – közölte a Polgármesteri Hivatal.
Katonai konvoj vonul Veszprémbe szombaton
Katonai konvoj vonul Veszprémbe szombaton
Katonai menetoszlopokra kell számítani szombaton az utakon Hódmezővásárhely és Veszprém között - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Terelőúton közlekednek a 23-as buszok szombaton
Terelőúton közlekednek a 23-as buszok szombaton
Arról, hogy miért válaszd a közösségi közlekedést
Arról, hogy miért válaszd a közösségi közlekedést
A fenntartható közlekedés volt a téma azon a kerekasztal beszélgetésen, aminek kedden a Pannon Köztér adott otthont.
Már nem kell sokat várni, hogy megjelenjenek az új közbringák Veszprémben
Már nem kell sokat várni, hogy megjelenjenek az új közbringák Veszprémben
Hamarosan újabb alternatívája lesz a veszprémieknek a városi közlekedésben azáltal, hogy élesedik a V-Bike elektromos közbringa rendszer. A 10 töltőpont már látszik elszórtan a városban, a 100 darab kerékpár pedig már itt van Veszprémben.