Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
13°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
13°C

Amikor a süteményevés segítséggé válik

2018. október 9. 4:00
Jótékonysági süteményvásárt rendez a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület a rászorulók megsegítésére október három hétvégéjén a Kossuth utcán.

Az akció keretében a főposta előtti téren vehetik majd meg a segíteni szándékozók a süteményeket, a vásárból befolyt összeget pedig az egyesület teljes mértékben a rászoruló diákok év végi, karácsonyi ajándékozására és támogatására fordítja. Nincsen meghatározott összeg, becsületkasszás módszer szerint mindenki annyit fizet a süteményekért, amennyi a saját szájízének megfelel.

Az akció különlegességét egyébként részben épp a portékák adják: a süteményeket mintegy húsz veszprémi cég, pedagógusok, iskolák, a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Gazdaságtudományi Kar és a Műszaki Informatikai Kar dékánja, színészek és színházigazgatók – Oberfrank Pál, Máté P. Gábor, Pap Lívia, Krámer György, Vándorfi László – valamint önkormányzati képviselők: Kovács Áron, Baumgartner Lajos, Némedi Lajos, Némethné Károlyi Jolán, Tóth Györgyi ajánlották fel, de a támogatók között ott van Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.

A társadalmi összefogás nem idegen fogalom Veszprémben, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ezúttal is közel 50 fő állt a jótékonysági akció mellé – tájékoztatott Molnár Roland, az egyesület elnöke hétfőn. Hozzátette, bízik benne, hogy ennél is többen fognak majd vásárlóként részt venni az eseményen, erősítve az idei pozitív tendenciát, aminek köszönhetően a 2018-as esztendőben már hárommillió forintot meghaladó összegben tudtak kiosztani tárgyi adományokat, emellett pedig másfél millió forint anyagi támogatást gyűjtöttek össze.

Kovács Áron úgy fogalmazott, önkormányzati képviselőként nemcsak az a feladata, hogy a választókerületében élőket segítse, de fontosnak érzi, hogy a rászoruló gyerekek mellé is odaálljon és támogassa őket, hogy egy kicsit szebbé és könnyebbé varázsolhassák a mindennapjaikat.

A jótékonysági süteményvásárt október három hétvégéjén, összesen kilenc napon rendezi meg a VVHHFE, az alábbi időpontokban:

Október 11. csütörtök 14-17 óra
Október 12. péntek 14-17 óra
Október 13. szombat 9-12 óra
Október 18. csütörtök 14-17 óra
Október 19. péntek 14-17 óra
Október 20. szombat 9-12 óra
Október 25. csütörtök 14-17 óra
Október 26. péntek 14-17 óra
Október 27. szombat 9-12 óra

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. tegnap 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. tegnap 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. tegnap 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. tegnap 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.