2019. június 19., szerda
Gyárfás névnap

Egészségfejlesztési program játékos módszerekkel

Nem a megszokott kerékvágásban indult a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak a hétfő reggel. Egy berendezett osztályteremben csoportokra bontva járták az állomásokat, hogy szórakoztató, játékos formában szerezzenek újabb ismereteket a higiéniáról és az egészséges életmódról.

Takács Szabolcs, a Veszprém megyei kormánymegbízott köszöntötte a fiatal generációt, hangsúlyozva – többek között – az egészséges életmód, a kézhigiénia, az élelmiszer-higiénia fontosságát. A 2014-ben indult Uniós Projekt keretén belül az a cél, hogy a diákok – a már megszerzett tudás mellett –, újabb ismeretekkel gazdagodjanak, méghozzá játékos eszközökkel.

A Kossuth iskola a programnak csak az első állomása, így az Egészségfejlesztési Irodák által a Balaton környékére, a Bakonyba, sőt a Somló térségébe is ellátogatnak, mint egy „interaktív tanóra” keretében. Ezáltal – november tízig – öt iskola fog találkozni az egészségiügyi fejlesztő eszközökkel. Takács Szabolcs elmondta – bár a felnőttek szűrésre járnak –, a gyerekeknek is tenni kell a betegségek megelőzéséért, amelyhez hozzájárulhat például a kéz tisztasága is, amelynek fontosságát és folyamatát már kisgyerekkorban el kell sajáítatni.

Azok az iskolák, akik igényelnék ezt az interaktív napot, jelentkezhetnek a Veszprém Megyei Kormányhivatal honlapján.