2019. július 23., kedd
Lenke névnap

21. századi körülmények az agráriumban dolgozóknak

Szombaton avatták fel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara veszprémi igazgatóságának új létesítményét. A cél, hogy 21. századi körülményeket biztosítsanak a falugazdászoknak és a kamara ügyfeleinek.

A veszprémi Csererdei utcában avatták fel szombat délután a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának megújult épületét. Kívül még tartanak a munkálatok, ám belül már 21. századi körülmények fogadják az igazgatóságra érkező ügyfeleket és falugazdászokat.

Porga Gyula polgármester szerint a korábbiakhoz képest pozitív előrelépés történt a megújítással, mely a város és térségének közös sikere: a kamara és a városvezetés közösen gondolkozik Veszprém és vidékének megerősítéséről. -Egy város akkor tud erős lenni, ha a város és vidéke egységben tud erőt felmutatni. Ha az erős várost erős vidék veszi körbe, funkcióikban és szolgáltatásaiban kiegészítik egymást. Ezt az együttműködést és közös gondolkozást a Bakony Expo is példázza- fogalmazott.

Győrffy Balázs, Sövényházy Balázs (megyei elnök), Farkasdy Károly (megyei igazgató) és porga gyula az ünnepélyes szalagátvágáskorGyőrffy Balázs, Sövényházy Balázs (megyei elnök), Farkasdy Károly (megyei igazgató) és porga gyula az ünnepélyes szalagátvágáskor

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszöntőjében azt mondta, a nemrégiben átadott pápai szolgáltatóközpont után az új veszprémi igazgatósági épület megnyitása keretbe foglalja mindazt, amit a kamara a vidékfejlesztési hálózat infrastruktúrális fejlesztéseiről képzel: egységes arculat és 21. századi körülmények a falugazdászoknak és a kamara több mint 10 ezer megyei ügyfelének. – A központ rangot is ad annak a munkának, amit a kollegák a magyar élelmiszeriparon keresztül a hazai gazdaság felé végeznek.

győrffy balázs, a NAK elnökegyőrffy balázs, a NAK elnöke

Az épület amellett hogy igazgatóságként funkcionál, szolgaltatásokat is nyújt: csütörtök kivételével minden hétköznap pályázati tanácsadásért és ügyintézésért is jöhetnek az agrágrazdaságban dolgozók.