Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

A Vasas a bajnok vízilabdában / Az egész szezon fordulatos volt az angyalföldieknek, azonban ők képesek voltak megvédeni elsőségüket az Eger ellen

2008. május 3. 23:44 // Forrás: Nemzeti Sport
A Vasas rossz alapszakasz-játékának köszönhetően teljesen felborultak a rájátszás elődöntő-párosításai, ebből kifolyólag a döntőben már nem is találkozhatott a piros-kék alakulat a Honvéddal. Így fordulhatott elő, hogy "csak" az Eger csapott össze az OB döntőben a Vasassal, Gerendás György csapata azonban nem vallott szégyent. Egy hosszabításos győzelem után ugyan háromszor kikaptak Földi László tanítványaitól a döntőben, de végig egyenrangú ellenfelei voltak a bajnok-csapatnak. Igaz, ha az elődöntőben ők kerülnek össze a Domino-Honvéddal, akkor valószínűleg most nem örülhetnek ezüstéremnek.
Már az elődöntőben lejátszották az előrehozott döntőt, ahol hihetetlen izgalmak után 10:9-re legyőzte idegenben a mindent eldöntő mérkőzésen a Honvédot az alapszakaszban csak negyedik helyet kiszenvedő Vasas csapata. Ez a Domino elleni februári 15:3-as angyalföldi vereség után nem kis meglepetésnek hatott, főleg 0:2-es állásból nem számítottak sokan arra, hogy képes lesz felállni a TEVA-Vasas Plaket. Ők azonban hozták a következő három meccset a tavalyi ezüstérmes ellen, a döntőben a Szegedet búcsúztató Eger várhatta pályaelőnnyel a Földi-gárdát.

A döntőben már minden egyértelmű volt, bár sokan simább párharcra számítottak. Az első mérkőzés után pedig már úgy tűnt, hogy a ténylegesnél meg szorosabb meccsek várhatóak. Végülis egy arany-középútnak számító 3:1-es győzelemel megszerezte a Vasas fennállásának 15. bajnoki címét, így már csak hatra van elmaradva az örökranglistán a Ferencvárostól, míg a korább idők nagy bajnokának az Újpestnek 26 elsősége van.

A 2007/2008-as ING férfi vízilabda OB 1 első négy helyezettje:
1. TEVA-Vasas Plaket
2. Brendon-UPC-ZF-Eger
3. Domino-Honvéd
4. Szeged-Beton VE

A 2007-2008-as bajnokcsapat névsora:
Vezetőedző: Földi László;
Játékosok:  Fülöp Bence, Heinrich Dávid, Hőna Dávid, Jónás György, Katonás Gergő, Kincses Attila, Kovács Róbert, Mátyás Zoltán, Nagy Viktor, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Szőke Szabolcs, Takács Bálint, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes
Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.