Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
17°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
17°C

Tíz éves a Szenior Tanácsadók Társasága

2018. november 14. 15:09
Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte szerdán az Agórában a Szenior Tanácsadók Társasága.

A klub 2008-ban alakult, tagjai a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium kortárssegítő képzésein is részt vettek. Ezek során megismerték az időskor biológiai, pszichológiai velejáróit, az idősek érdekképviseletének jogi lehetőségeit – és hogy a megszerzett tudást minél jobban hasznosíthassák, létrehozták a Szenior Tanácsadók Társaságát a Veszprém Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Szervezet tagozataként.

A társaság működési területe elsősorban Veszprém városa, de vannak tagjaik Dudaron és Csetényben is. A jelenleg huszonöt főből álló csapat a Városi Művelődési Központban működik – az intézménytől a helyiségek mellett segítséget is kapnak programjaik zavartalan lebonyolításához.

Rendezvényekkel, tanácsadással igyekeznek segíteni az időseknek, hogy ezt az életszakaszt minél tartalmasabban, egészségesebben élhessék meg, de a hozzájuk fordulóknak jogi segítséget is tudnak adni. Képviseltetik magukat az idősügyi tanácsban, és a városi érdekvédelem vezetőségi tagjai között is, az elmúlt tíz évben pedig számos szervezettel, intézménnyel működtek együtt különböző programok megvalósításában.

vehir.hu
további cikkek
Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. ma 21:09 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. tegnap 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. tegnap 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. tegnap 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.