Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Bécsben és Zadarban a zirci dartosok

2009. július 1. 9:15 // Forrás: Wings D.C.
Nincs megállás a dartsosoknál, hiszen a bajnokságok befejeztével a nemzetközi porondon kell bizonyítani a játékosoknak.

A „Wings” D.C. fiataljai Kőműves Sándor, Pomper Adrián és Vörösházi Gábor a WDF (Világ Darts Szövetség) bécsi III. kategóriás ifjúsági steel versenyén szerepeltek.
Pomper és Vörösházi végül az ötödik helyet szerezte meg, míg Kőműves Sándor minden mérkőzését megnyerve végzett az első helyen, és ezzel jogot szerzett az Angliában megrendezésre kerülő Winmau World Maters döntőjére. 

Aklub színeiben ezt a jogot korábban – a budapesti és klagenfurti versenyek győzteseként – Tax Tibor és Szakács Péter is kiérdemelte, de az anyagi nehézségek miatt akkor részvételük meghiúsult.

A horvátországi Zadar városában első ízben került megrendezésre közösen a soft szakág Európa és Világbajnoksága. A helyszín a zadari sportcentrum, melynek befogadó képessége 15.000 fő. Ebben a csarnokban játszotta a magyar kézilabda válogatott a horvátok elleni selejtező mérkőzését. A versenyen 200 gép állt a versenyzők rendelkezésére. A rangos eseményen a zirciek közül Kaufmann Krisztián, Tax Tibor, Zeitler Dalma és Zeitler Ferenc több versenyen is részt vett az egy hetes rendezvény alatt.


A mérkőzések a kivetítőn

Így szerepeltek a zirciek:
Kaufmann és Tax a székesfehérvári Gilde D.C. Alba Regia kölcsönjátékosaként a klubcsapatok Európa Kupáján szerepelt, ahol az előkelő negyedik helyet szerezték meg a 48 induló csapat közül.

Tax Tibor a felnőtt nemzeti csapat tagjaként az ötödik helyen végzett.

Kaufmann Krisztián az EB nyílt 501 D.O. versenyén a 266 induló közül a kilencedik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Tax Tibor az IDF (Nemzetközi Dart Unió) ifjúsági világbajnokságán ezüstérmet szerzett, míg az EDU (Európai Dart Szövetség) Európa bajnokságon meg kellett elégednie a 13. hellyel.

Zeitler Dalma az ifjúsági EB-n a 17., míg az ifjúsági VB-n a 25. helyen zárt. A nők páros Európa Kupáján Végső Adriennel a 86 női páros közül - legjobb magyarként – a hetedik helyig jutott.

A jövő héten a Hollandiában megrendezésre kerülő WDF steel Európa Kupára utaznak a Wings D.C. játékosai. A hat fős magyar válogatottból Kőműves Sándor, Tax Tibor és Zeitler Dalma is tagja az utánpótlás csapatnak. A vetélkedésen fiú - lány egyéni és páros, valamint csapatversenyre kerül sor.

Galéria
Bécsben és Zadarban a zirci dartosok
Zatkalik Dániel
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.