2019. szeptember 18., szerda
Diána névnap

Átadja portfólióját a Kinizsi Bank

A Kinizsi Bank a B3 Takaréknak adja át portfólióját. A veszprémi pénzintézet 2019 február 1-től befektetési társaságként, Kinizsi Invest Zrt.-ként működik tovább.

Az idén 60 éves Kinizsi Bank a banki licenszét visszaadva eladja portfólióját a B3 Takaréknak- jelentette be Lakatos Antal tulajdonos hétfő délelőtt Veszprémben.

A sajtótájékoztatón kifejtette, a „politikai és gazdasági érdekek egy irányba mutató elképzeléseinek helyt adva” jutottak erre a döntésre. Az adásvételi szerződést november 30-án írták alá, melynek értelmében a Kinizsi Bank 30 milliárd forintos betétállománya, számlavezetett állománya, hitelállománya és egyéb pénzügyi tevékenységei a szentgáli központú B3 Takarékhoz kerülnek.

Lakatos Antal, a Kinizsi Bank meghatározó tulajdonosa a hétfő délelőtti sajótájékoztatónLakatos Antal, a Kinizsi Bank meghatározó tulajdonosa a hétfő délelőtti sajótájékoztatón

A Kinizsi Bank február 1-től nem végez banki tevékenységet, de mint befektetési vállalkozás, tovább működik Kinizsi Invest Zrt. néven. A változás a meglévő ügyfeleket és a 85 alkalmazottat szinte nem érinti, csupán a névtáblákat cserélik le. A Kinizsi Bank a társasággá alakulást követően 13 országos fiókját megtartva új pénzügyi tevékenységeket végez, átalakítja költségstruktúráját és hasznosítja ingatlanjait.

Lakatos - aki a Kinizsi Invest Zrt. elnök vezérigazgatója lesz - szerint „win-win”, korrekt és sikeres üzleti megállapodást kötöttek, és ahogy az eltelt 60 évben, a jövőben is a meghatározó gazdasági szereplők kívánnak lenni.

'Csupán a névtáblákat cserélik le''Csupán a névtáblákat cserélik le'

Az eladás egy, a korábban elkezdett átalakulási folyamat része, mellyel nem titkolt cél, hogy 2020-ra 12 takarékszövetkezetből, 3 kereskedelmi bankból, valamint Takarék Kereskedelmi Bankból (korábbi FHB) több lépcsőben egyetlen univerzális kereskedelmi bankot alakítsanak, Alfabank néven.