Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Az adventi időszak veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

2018. december 5. 10:28 // Forrás: police.hu
A veszprémi rendőrök a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel közösen hívják fel az állampolgárok figyelmét az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

Az ünnepek közeledtével a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrszervezetekkel és a közterület-felügyelet dolgozóival közösen fokozott figyelmet fordítanak a közutak forgalmára, a vásárok környékén és a bevásárlóközpontoknál található parkolókra, valamint az üzletsorokra egyaránt. Az állampolgárok a készülődés hevében gyakran figyelmetlenebbek, a közlekedés során pedig türelmetlenebbek. Az ünnepi forgatag, a nagy tömeg lehetőséget kínál az alkalmi- és zsebtolvajoknak, valamint a gépkocsifeltörőknek is.

fotó: police.hufotó: police.hu

A veszprémi rendőrök az alábbi tanácsokkal segítik az ünnepi készülődés zavartalanságát, a közelgő ünnepek meghittségét:

  • A zseblopásokat leggyakrabban a zsúfolt helyeken, a vásári forgatagban, a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárlóközpontokban és az üzletekben követik el. Fokozottan figyeljenek arra, hogy a pénztárcáikat ne a kosár, táska tetején, hanem jól elrejtve, lehetőleg a kabát belső zsebében tartsák!
  • Fizetéskor a pénztárca mindig a látótérben vagy a kezükben legyen! A táskáikat egy pillanatra se veszítsék szem elől, ne hagyják a bevásárlókocsiban felügyelet nélkül! A válltáskák zsebeit ajánlatos mindig behúzni és zsebekkel befelé fordítva hordani.
  • Tömegközlekedési eszközön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézitáskáikat szorítsák a testükhöz!
  • Bankkártyás fizetés esetén a PIN kódot úgy üssék be, hogy azt illetéktelen személy ne tudja leolvasni! A bankkártyát, mobiltelefont, a pénzt és az igazolványokat lehetőség szerint külön tárolják! Elvesztés, eltulajdonítás esetén azt azonnal tiltsák le bankjuknál!
  • Az ünnepi rohanások során sokan kevésbé foglalkoznak autójuk biztonságával és látható helyen hagyják értékeiket, pedig az elkövetőknek néhány pillanat is elég ahhoz, hogy az autóban hagyott mobiltelefont, táskát megszerezzék. Mielőtt az autót magára hagyják, győződjenek meg arról, hogy hagytak-e telefont, GPS készüléket, egyéb műszaki cikket látható helyen! Személyes irataik se maradjanak a járműben! A csomagokat célszerű úgy elrendezni, hogy közben senki ne figyelhesse meg, mi került a csomagtartóba. Távozás előtt még egyszer ellenőrizzék, hogy az autó bezárt állapotban van-e! Az indítókulcsot mások számára ne tegyék könnyen hozzáférhetővé!
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.