Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C

Virtuális kiállítás nyílt a veszpremunk.hu oldalán

2018. december 17. 13:51
Különleges virtuális kiállítótérré avanzsált a veszpremunk.hu: társoldalunkon mostantól minden nap egy festménye kulisszái mögé ad betekintést Tarczy István festőművész.

A tárlatnak talán még érdekesebb ízt ad, hogy a bemutatott festményeket az oldal szerkesztőségével közösen válogatták ki, így aztán egy kicsit az olvasó azt is megtudhatja, az alkotóművésznek melyek kedvenc darabjai, s a befogadót melyik alkotások ragadják meg a legjobban.

Ráadásul a hét alkotás között vannak olyanok is, amelyeken még a festő továbbra is dolgozik, így a kulisszajárás valóban teljes.

Tarczy István erről így nyilatkozott:

„Szeretném, ha életem végéig fejlődne a festészetem. Ha ezt veszem alapul, akkor a képek, amiket a közönség tőlem lát, mindig a festészetben megtett utam egy állomását reprezentálják. De, akár már másnap tovább festhetném, ha nem lógna egy galéria falán, vagy egy vevőén.”

Első alkalommal is egy ilyen képet, önarcképét választotta, melynek hátteréről többet tudhatnak meg a veszpremunk.hu oldalára kattintva.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését. tegnap 22:05 Rendhagyó helyszínen a Gizella Nőikar Ünnepi koncertje Gizella-napok Rendhagyó helyszínen a Gizella Nőikar Ünnepi koncertje Veszprém Megyei Jogú Város kiemelt művészeti együttese, a Veszprém megyei Prima-díjas Gizella Nőikar 2024. évi ünnepi hangversenye a hagyományok szerint a Gizella Napok zárókoncertje is egyben. Az idei évben azonban rendhagyó helyszínen, a Szent Mihály Főszékesegyházban csendül fel a kórushangverseny. tegnap 10:50 Koncertekkel, borkóstolóval, felfedezőtúrával és nyereményjátékkal is készül a főegyházmegye a Gizella-napokra Koncertekkel, borkóstolóval, felfedezőtúrával és nyereményjátékkal is készül a főegyházmegye a Gizella-napokra Mutatjuk, hogy mivel készül a Veszprémi Főegyházmegye az előttünk álló hétvégén a Gizella-napokon. A hosszú programfüzetben kulturális, interaktív és gasztronómiai események is vannak a liturgikus programok mellett. tegnap 10:50 Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül kultúra Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül A Művészetek Háza közreműködésével Temesvár, Varsó és Berlin után Veszprémben is kiállítást nyitott Beate Winkler alkotóművész és emberjogi aktivista. A helyspecifikus veszprémi installáció megvalósítása 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa évad keretében indulhatott el.   2024. május 4. 22:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.