Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Mit ígérnek a számok 2019-re?

2019. január 2. 4:00
A numerológiával is foglalkozó tanácsadóval, Jankovits-Farkas Júliával beszélgettem arról, mit tartogatnak számunkra a számok 2019-ben.

Az új év első napjaiban mindenki különféle módszerekkel kutatja, hogy miféle kihívások vagy épp örömök várnak ránk az előttünk álló esztendőben. Népszokásaink bizonyítják, hogy ez évszázadokkal ezelőtt sem volt másként – a numerológia pedig még ennél is régebbi gyökerekkel rendelkezik.

– A számmisztika Pitagorasztól eredeztethető, lényege, hogy a születési dátumunkból ugyanúgy kiolvashatók információk az ember életéről, ahogy az asztrológusok az égitestek állásából olvasnak: a két terület rokon tudományág. Nem jóslásról beszélünk, de a fontos személyiségjegyek és az emberre ható energiaminták megmutatkoznak a születési képletünkben.

– Ha viszont mindenkinek személyre szabott számai vannak, hogyan lehet egy általános leírást adni a 2019-es évről?

– Minden emberre két dolog hat: mindenkinek van egy személyes éve, amit egyénileg lehet kiszámolni a születési képletből, ez születésnaptól születésnapig tart. De van egy világév is; az, hogy a 2019-es számot használjuk, kimondjuk, leírjuk, az hat a világra, mindenkire vonatkozik, aki úgy számolja az időt, mint mi itt, Európában.

– Mi a helyzet azokkal a kultúrákkal, ahol használják a keresztény dátumozást a globális kapcsolatok miatt, de közben van egy saját időszámításuk is, ami egészen máshol tart?

– Rájuk mindkettő szám hat. Én annak a híve vagyok, hogy minden kultúrkörben elsősorban a saját hagyományokra támaszkodjunk – ahogy például az asztrológiában a kínaiaknak is megvan a saját hagyományos rendszere, és nekünk európaiaknak is megvan az ókori görögöktől származó rendszerünk.

– Akkor beszéljünk az európai számokról! Milyen évet búcsúztattunk, mit hozott 2018?

– 2018 egy nehéz év volt – ezt valószínűleg sokan érzik is –, a robbanásszerű változások éve. Ez azt jelenti, hogy sokak életében történhettek nagyon hirtelen, villámcsapásszerű változások, amikhez nehéz alkalmazkodni, ha valaki erre nincs felkészülve. Főleg azoknak volt nehéz évük, akik jobban szeretik a változatlanságot, nehezebben viselik a változásokat.

– Ehhez képest 2019… ?

– 2019 egy alapvetően kettős év lesz. Egyrészt a megnyugvás éve – az elmúlt esztendők elég rosszak voltak számmisztikai szempontból –, a megkönnyebbülés jellemzi, egy kicsit mindenki fel tud majd lélegezni. Megtanuljuk élvezni és értékelni azt, amink van – ez mostanában kevésbé jellemző az emberekre, de 2019 pozitív változást hozhat ezen a téren. Világszinten is érzékelhető lesz – akár a politikában, közéletben is –, hogy a 2018-as év robbanásszerű változásai után lenyugodnak a kedélyek, parkolópályára kerülnek a konfliktusok.

Van azonban egy negatív rezgése is az évnek. Jöhetnek „akasztott helyzetek”, ami azt jelenti, hogy kialakulhatnak olyan szituációk, amikor azt érezzük, nem tőlünk függ a sorsunk, csak történnek velünk a dolgok. Ilyenkor a hozzáállásunk az egyetlen, ami valóban csak rajtunk múlik: ha pozitívan állunk hozzá, sokkal könnyebben találjuk meg a megoldást, míg ha valaki csak a problémáira fókuszál, akkor elindul lefelé egy negatív spirálban, és eszébe sem fog jutni, hogy van kiút. A pozitív hozzáállás tudja megteremteni a megoldást, ami kihúzhat minket a nehéz helyzetekből.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Együtt élés, külön alvás? életmód Együtt élés, külön alvás? Ha egy pár külön ágyban, ne adj isten külön szobában hajtja álomra a fejét, legtöbbször már temetjük is a kapcsolatot. Ez a szokás azonban jobb minőségű alváshoz segíthet minket, ami pozitívan hathat a kapcsolatra is.  2024. április 28. 22:24 Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.