Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C

Új megvilágítást kapnak a gyalogátkelőhelyek

2018. december 21. 2:00
Bruttó 10 millió forintból összesen 13 gyalogátkelőhely megvilágításának korszerűsítését végzi el az önkormányzat 2019. január 31-ig.

Éppen egy évvel ezelőtt, olvasónk megkerésésére írtunk arról, hogy a veszprémi közvilágítás finoman szólva is hagy maga után némi kívánnivalót. A városi világítás lámpatestjei bizony már jóval túl vannak a nagykorúságon, az idő ezúttal pedig sajnos nem úgy működik, mint a jó bor esetében: érlelés helyett csak minőségvesztésről és egyre gyérebbül megvilágított közutakról beszélhettünk.

Az üggyel a Városháza illetékes irodáját is megkerestük, akik jelezték: maguk is tapasztalják a problémát, ezért egy energia modernizációs pályázat keretében legkésőbb két év múlva szeretnék elvégezni a veszprémi közvilágítás korszerűsítését. A világosságra szerencsére már nem kell két évet várni. Bruttó 10 millió forintból összesen 13 gyalogátkelőhely megvilágításának korszerűsítését végzi el az önkormányzat 2019. január 31-ig - jelentette be csütörtök este Némedi Lajos alpolgármester a rendőrség munkatársaival együtt.

A korszerűsítés a következő pontokat érinti:

 • Cholnoky u.- Csillag u. kereszteződés
 • Dózsa Gy. út- Harmat u.
 • Egyetem u. 21. (ABC)
 • Haszkovó u. 16.
 • Haszkovó u. 18. (Jutas ABC)
 • Haszkovó u.- Őrház u. kereszteződés
 • Jutasi út- Haszkovó u. kereszteződés (laktanya)
 • Haszkovó u.- Jutasi út kereszteződés
 • Óvári Ferenc u. (Színház előtt)
 • Stadion u.- Stadion köz kereszteződés
 • Szent István út- Avar u. kereszteződés
 • Wartha Vince. u.- Zrínyi u. kereszteződés
 • Halle u. 9.- Haszkovó u. 14 között

Némedi szerint fontos hiányt pótol ezzel a városháza, hiszen a gyalogátkelőhelyek a közlekedés gyakran egyik legkritikusabb pontját jelentik: az elmúlt években számos baleset történt a zebrák közelében, sokszor éppen abból kifolyólag, hogy az átkelők nem voltak elég jól megvilágítás. Most minden zebrát három fényforrás világít meg: egy előjelző és egy oldalsó lámpa mellett a legerősebb fény felülről érkezik.

A korszerűsítés ugyanakkor ezzel még nem ér véget: a jövő évben, a kerékpárút építésének keretében a Jutasi úton, a Bagolyvári u. és a Munkácsy u. közötti szakaszon a közvilágítási lámpatestek cseréjét is megoldják, így az ezen a szakaszokon lévő gyalogátkelőhelyek megvilágítása is javulni fog.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Három elektromos autóbusszal folytatódik Veszprém város autóbuszflottájának zöldítése Három elektromos autóbusszal folytatódik Veszprém város autóbuszflottájának zöldítése A veszprémi helyi közösségi közlekedés további zöldítése érdekében a V-Busz Kft. 3 db elektromos autóbuszt kíván beszerezni a Zöld Busz Program keretében, melyből az első autóbusz 2024. június 28-án az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével érkezett a társasághoz. A pályázat Támogatói Okirata 2024. június 6-án került aláírásra. A projekt azonosítója: HUMDA ZBP 2024/4-1. A projekt összköltsége nettó 535.000.000 forint, amelyből 426.680.000 forint érkezik támogatásként (79,75%), míg a 108.320.000 forint (20,25%) önrészt részben a tulajdonos Önkormányzat, részben pedig a V-Busz Kft. biztosítja saját forrásból. A projektet tervezett befejezési határideje 2026.06.30.  2024. június 28. 12:23 Gázolás miatt késnek a vonatok Gázolás miatt késnek a vonatok Halálra gázolt egy embert a Keszthelyről Budapestre tartó vonat kedden délelőtt Agárdon. 2024. június 25. 12:40 Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai Szombattól az előszezoni időszaknál is gyakoribb vonatközlekedéssel, több IC-kocsival és motorvonattal, valamint javuló szolgáltatásokkal teszi kényelmesebbé a balatoni kirándulásokat a MÁV-VOLÁN-csoport. 2024. június 21. 13:12 Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Elkerülhetetlenné vált az útburkolat állagromlása miatt az M7-es felújítása több helyen még a nyáron - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerdán. 2024. június 19. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.