Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
10°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
10°C

Új megvilágítást kapnak a gyalogátkelőhelyek

2018. december 21. 2:00
Bruttó 10 millió forintból összesen 13 gyalogátkelőhely megvilágításának korszerűsítését végzi el az önkormányzat 2019. január 31-ig.

Éppen egy évvel ezelőtt, olvasónk megkerésésére írtunk arról, hogy a veszprémi közvilágítás finoman szólva is hagy maga után némi kívánnivalót. A városi világítás lámpatestjei bizony már jóval túl vannak a nagykorúságon, az idő ezúttal pedig sajnos nem úgy működik, mint a jó bor esetében: érlelés helyett csak minőségvesztésről és egyre gyérebbül megvilágított közutakról beszélhettünk.

Az üggyel a Városháza illetékes irodáját is megkerestük, akik jelezték: maguk is tapasztalják a problémát, ezért egy energia modernizációs pályázat keretében legkésőbb két év múlva szeretnék elvégezni a veszprémi közvilágítás korszerűsítését. A világosságra szerencsére már nem kell két évet várni. Bruttó 10 millió forintból összesen 13 gyalogátkelőhely megvilágításának korszerűsítését végzi el az önkormányzat 2019. január 31-ig - jelentette be csütörtök este Némedi Lajos alpolgármester a rendőrség munkatársaival együtt.

A korszerűsítés a következő pontokat érinti:

  • Cholnoky u.- Csillag u. kereszteződés
  • Dózsa Gy. út- Harmat u.
  • Egyetem u. 21. (ABC)
  • Haszkovó u. 16.
  • Haszkovó u. 18. (Jutas ABC)
  • Haszkovó u.- Őrház u. kereszteződés
  • Jutasi út- Haszkovó u. kereszteződés (laktanya)
  • Haszkovó u.- Jutasi út kereszteződés
  • Óvári Ferenc u. (Színház előtt)
  • Stadion u.- Stadion köz kereszteződés
  • Szent István út- Avar u. kereszteződés
  • Wartha Vince. u.- Zrínyi u. kereszteződés
  • Halle u. 9.- Haszkovó u. 14 között

Némedi szerint fontos hiányt pótol ezzel a városháza, hiszen a gyalogátkelőhelyek a közlekedés gyakran egyik legkritikusabb pontját jelentik: az elmúlt években számos baleset történt a zebrák közelében, sokszor éppen abból kifolyólag, hogy az átkelők nem voltak elég jól megvilágítás. Most minden zebrát három fényforrás világít meg: egy előjelző és egy oldalsó lámpa mellett a legerősebb fény felülről érkezik.

A korszerűsítés ugyanakkor ezzel még nem ér véget: a jövő évben, a kerékpárút építésének keretében a Jutasi úton, a Bagolyvári u. és a Munkácsy u. közötti szakaszon a közvilágítási lámpatestek cseréjét is megoldják, így az ezen a szakaszokon lévő gyalogátkelőhelyek megvilágítása is javulni fog.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Elkészült a felújítás, újra járnak a vonatok Veszprém és Győr között közélet Elkészült a felújítás, újra járnak a vonatok Veszprém és Győr között Elkészült a nyár eleje óta tartó felújítás, október 10-étől kezdődően ismét teljes vonalon járnak a vonatok Veszprém és Győr között – közölte Váczi Viktor, a Máv Zrt. szóvivője.  2024. október 11. 13:52 Az őszi hónapokban a legnagyobb a vadakkal ütközés veszélye Az őszi hónapokban a legnagyobb a vadakkal ütközés veszélye Az elmúlt hetekben ismét megnőtt a vadbalesetekről szóló hírek száma, ami összefügésben áll az állatok párzási időszakban megváltozó viselkedésével - figyelmeztetett hétfői közleményében a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). 2024. szeptember 23. 14:41 MÁV közlemény: Késések és változások a vihar okozta károk miatt több vasútvonalon közlekedés MÁV közlemény: Késések és változások a vihar okozta károk miatt több vasútvonalon 2024. szeptember 15. 11:10 Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Általános városi közlekedési eszközzé válik a magán és közösségi elektromos roller, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint Magyarországon már több mint 100 ezer e-rollert használnak az emberek, amelyek mintegy 10 százaléka bérelhető, a többi magántulajdonú eszköz. Számuk folyamatosan nő, különösen a városokban, mivel az e-rollerekkel kikerülhetők a közlekedési dugók és parkolni is könnyű velük. 2024. szeptember 4. 11:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.