2022. július 4.
//
Ulrik névnap

Hit, remény, öröm, szeretet: lobog a negyedik gyertyaláng

December 22-én már négy gyertya fénye világította be a veszprémi Szentháromság teret: a várakozás időszakának utolsó lángját Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula érsek gyújtotta meg.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy már régi hagyománynak számít Veszprémben, hogy a város, a veszprémi nagy család a közös adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával üzeni, hogy várja Jézus Krisztus születését.

- A veszprémiek számára különleges ez az esztendő, hiszen a karácsonyfa alá egy igazi városi siker is került azzal, hogy Európa Kulturális Fővárosa címmel jutalmaztak bennünket. Ez egy fantasztikus győzelem, de nem a díjról vagy a címről szeretnék beszélni, hanem az útról, amit megtettünk, mert ez az igazán fontos: Veszprém egy igazi családként, közösségként fogott össze és együttes erővel készült erre a megmérettetésre, közösen megvalósítva valamit, amit megálmodtunk - fogalmazott a polgármester karácsonyi köszöntő beszédében.

- Advent idején fokozatosan gyújtunk meg egyre több gyertyát, mindig közelebb kerülve a karácsonyhoz, a világ világosságához, az Úr Jézus Krisztushoz. Fontos, hogy út közben ne felejtsük el, hogy a legfontosabb a család és a szeretet, hiszen a karácsony a gyermekek ünnepe - zárta az ünnepélyt Márfi Gyula érsek.

A köszöntők után a polgármester és az érsek együtt gyújtották meg a veszprémi család koszorújának utolsó gyertyáját, majd feltették a két karácsonyfára az első díszeket, ezt követően az óriás szaloncukrokat formázó csillogó díszek utolsó darabjait az összegyűlt felnőttek és gyermekek akasztották a fákra, eközben a kisded Jézust Márfi Gyula és Porga Gyula helyezte el a jászolba.

Sulyok Georgina
Domján Attila

További cikkek

Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Amit a városvezetés néhány éve eltervezett a közösségi közlekedés megreformálásában, az mostanra érett be végérvényesen, amikor a héten megérkezett és forgalomba állt a V-Busz kötelékében az 5 darab új, tisztán elektromos meghajtással közlekedő autóbusz. Az új buszok nem csak környezetkímélőek, hanem számos technikai újítással is felszerelték őket, töltőállomásukat pedig a Haszkovó-buszfordulóban alakították ki.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit díjazták Semmelweis-nap alkalmából.
Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Vass László, műgyűjtő és cipészmester sokáig csak előbbi szenvedélyével volt jelen Veszprémben, szombaton viszont megnyílt a Várban a nevéhez kapcsolódó világhírű cipőmárkát és ezen elegáns termékek kézműves gyártását bemutató tárlat is, a Vass Cipőtár. Az ünnepi eseményen Vass László és több kollégája is ellátogatott személyesen a Királynék városába.