2021. június 24.
//
Iván névnap

Hit, remény, öröm, szeretet: lobog a negyedik gyertyaláng

December 22-én már négy gyertya fénye világította be a veszprémi Szentháromság teret: a várakozás időszakának utolsó lángját Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula érsek gyújtotta meg.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy már régi hagyománynak számít Veszprémben, hogy a város, a veszprémi nagy család a közös adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával üzeni, hogy várja Jézus Krisztus születését.

- A veszprémiek számára különleges ez az esztendő, hiszen a karácsonyfa alá egy igazi városi siker is került azzal, hogy Európa Kulturális Fővárosa címmel jutalmaztak bennünket. Ez egy fantasztikus győzelem, de nem a díjról vagy a címről szeretnék beszélni, hanem az útról, amit megtettünk, mert ez az igazán fontos: Veszprém egy igazi családként, közösségként fogott össze és együttes erővel készült erre a megmérettetésre, közösen megvalósítva valamit, amit megálmodtunk - fogalmazott a polgármester karácsonyi köszöntő beszédében.

- Advent idején fokozatosan gyújtunk meg egyre több gyertyát, mindig közelebb kerülve a karácsonyhoz, a világ világosságához, az Úr Jézus Krisztushoz. Fontos, hogy út közben ne felejtsük el, hogy a legfontosabb a család és a szeretet, hiszen a karácsony a gyermekek ünnepe - zárta az ünnepélyt Márfi Gyula érsek.

A köszöntők után a polgármester és az érsek együtt gyújtották meg a veszprémi család koszorújának utolsó gyertyáját, majd feltették a két karácsonyfára az első díszeket, ezt követően az óriás szaloncukrokat formázó csillogó díszek utolsó darabjait az összegyűlt felnőttek és gyermekek akasztották a fákra, eközben a kisded Jézust Márfi Gyula és Porga Gyula helyezte el a jászolba.

Sulyok Georgina
Domján Attila

További cikkek

Tárlatvezetés az új veszprémi sportuszodában - VIDEÓ
Tárlatvezetés az új veszprémi sportuszodában - VIDEÓ
Videónkban megmutatjuk kívül és belül az új veszprémi sportuszodát. Bemegyünk a medencékhez, a szaunába, pezsgőfürdőbe, valamint megszólaltatjuk Porga Gyula, polgármestert és Ovádi Péter, országgyűlési képviselőt is a beruházásról.
Megnyílt a veszprémi sportuszoda
Megnyílt a veszprémi sportuszoda
Elkészült és megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt is az új veszprémi sportuszoda. Az ünnepélyes átadót hétfő délelőtt tartották, ahol bejelentették, hogy az előttünk álló hétvégén a környékbeli lakosok kedvezményesen használhatják a létesítményt, valamint a szeptembertől induló Úszó Nemzet Program részletei is kiderültek.
Idén decemberben megérkezik Veszprémbe a V-Busz új flottája
Idén decemberben megérkezik Veszprémbe a V-Busz új flottája
Aláírták a vadonatúj helyi járatos buszok beszerzéséről szóló szerződést, amelynek értelmében idén december végéig 42 db új járművet gyártanak le és szállítanak Veszprémbe, hogy jövőre már ezek közlekedjenek a V-Busz útvonalain. A beszerzés részleteit és az új járművek felszereltségét is bemutatták péntek délután a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Hivatalosan is elkezdődött az a beruházás, amely pár év múlva teljesen új arculatot ad a belváros kulturális negyedének. A Modern Városok Programból megvalósuló projekt a Veszprémi Petőfi Színház főépületét és a környező házakat is új funkcióval tölti meg, miközben az eredeti stílus jegyeit hordozza magán. Elsőként a kiegészítő épületek újulnak meg.
Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól
Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól
A Cholnoky utca 11. szám alatt, egy 220 négyzetméteres ingatlant biztosít a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége részére a megyeszékhely önkormányzata.