2020. augusztus 11. // Zsuzsanna névnap

Hit, remény, öröm, szeretet: lobog a negyedik gyertyaláng

December 22-én már négy gyertya fénye világította be a veszprémi Szentháromság teret: a várakozás időszakának utolsó lángját Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula érsek gyújtotta meg.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy már régi hagyománynak számít Veszprémben, hogy a város, a veszprémi nagy család a közös adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával üzeni, hogy várja Jézus Krisztus születését.

- A veszprémiek számára különleges ez az esztendő, hiszen a karácsonyfa alá egy igazi városi siker is került azzal, hogy Európa Kulturális Fővárosa címmel jutalmaztak bennünket. Ez egy fantasztikus győzelem, de nem a díjról vagy a címről szeretnék beszélni, hanem az útról, amit megtettünk, mert ez az igazán fontos: Veszprém egy igazi családként, közösségként fogott össze és együttes erővel készült erre a megmérettetésre, közösen megvalósítva valamit, amit megálmodtunk - fogalmazott a polgármester karácsonyi köszöntő beszédében.

- Advent idején fokozatosan gyújtunk meg egyre több gyertyát, mindig közelebb kerülve a karácsonyhoz, a világ világosságához, az Úr Jézus Krisztushoz. Fontos, hogy út közben ne felejtsük el, hogy a legfontosabb a család és a szeretet, hiszen a karácsony a gyermekek ünnepe - zárta az ünnepélyt Márfi Gyula érsek.

A köszöntők után a polgármester és az érsek együtt gyújtották meg a veszprémi család koszorújának utolsó gyertyáját, majd feltették a két karácsonyfára az első díszeket, ezt követően az óriás szaloncukrokat formázó csillogó díszek utolsó darabjait az összegyűlt felnőttek és gyermekek akasztották a fákra, eközben a kisded Jézust Márfi Gyula és Porga Gyula helyezte el a jászolba.

Sulyok Georgina
Domján Attila

További cikkek

Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Az elmúlt pár napban megnövekedett Veszprém megyében a koronavírusos fertőzések száma. Az aggasztó adatok kapcsán Porga Gyula polgármester közösségi oldalán keresztül szólt a veszprémiekhez.
50+40=90 milliárd forint érkezik az EKF céljainak megvalósítására
50+40=90 milliárd forint érkezik az EKF céljainak megvalósítására
Szerda este a Magyar Közlönyben is megjelent az a kormányhatározat, ami az Európa Kulturális Főváros 2023 projekt kormányzati támogatásáról rendelkezik. A határozat értelmében az 50 milliárdos támogatáson felül további 40 milliárd jut a Főegyházmegyének a Vár épületeinek felújítására. A részletekről csütörtök délután sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek.
Több mint 60 polgármesterrel egyeztettek az EKF-ről
Több mint 60 polgármesterrel egyeztettek az EKF-ről
A találkozón Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, Porga Gyula Veszprém polgármestere, Markovits Alíz a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Mike Friderika a Zrt. programfejlesztési igazgatója mutatta be a programhoz való csatlakozás lehetőségeit. A járásközpontok, városok és falvak vezetői megismerhették az Európa Kulturális Fővárosa program struktúráját, státuszát, finanszírozását és a pályázati rendszerének alapjait is.
Királyi ékszer a királynék városában
Királyi ékszer a királynék városában
Hogyha Hajnal Csaba nem mutat példát számunkra, akkor nincs Veszprém Fest, nincs Utcazene Fesztivál és nem lehetnénk Európa kulturális fővárosa sem – fogalmazott Porga Gyula polgármester Hajnal Csaba korábbi klubvezető könyvbemutatóval egybekötött születésnapi ünnepségén pénteken a Gizella Étteremben.
Felértékelődtek a nyári táborok
Felértékelődtek a nyári táborok
Közel 3000 veszprémi kisgyermek vesz részt a város valamelyik nyári táborában idén. Péntek délelőtt a VEDAC által szervezett atlétikai táborban tartott sajtótájékoztatót Porga Gyula polgármester, aki arról is beszélt, hogy idén miért értékelődtek fel ezek a lehetőségek a családok életében.
2020. augusztus 11. // Zsuzsanna névnap