Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A magyar ralisport Veszprémre figyel

2009. július 3. 12:10 // Forrás: veszpremrally.hu
16. alkalommal gyűlik össze Veszprémben a magyar rali krémje. Pénteken az Óváros téren gördül át a mezőny.

 

Idén már 16. alkalommal gyűlik össze Veszprémben a Magyar Nemzeti Rallye Bajnokság népes mezőnye. Az elmúlt évtizedben legendássá lett pályák – Kislőtér , Nagylőtér, – idén is izgalmas és sportszerű versenyt ígérnek.

Három év szünet után a veszprémi rallye prológja visszatér a Királyszentistván melletti rallye-arénába. Újra látványos szinkronpályás küzdelemben dől el ki a leggyorsabb pilóta pénteken. Nem csak játék lesz ez a javából, hanem komoly küzdelem is, mert az elért  időeredmény bizony beleszámít majd a végső értékelésbe.

A közönség aznap este még egyszer találkozhat a kedvencekkel mert Veszprémben az Óváros téren felállított dobogón átgördül a teljes mezőny. 18 óra 25 perctől a rali másodosztály 19óra 23 perctől pedig a rali első osztály versenyzői rajtolnak majd ünnepélyes keretek között.

Másnap szombaton is zajlik majd a versengés három különböző területen. A szervezők elsősorban a jutaspusztai helyszínt ajánlják, mert itt biztonságos körülmények között, látható a mezőny. A gyorsasági szakasz nyomvonalát úgy alakították ki, hogy sokáig jól láthatók a versenyautók. A szervizpark szintén Jutaspusztán kerül kialakításra, így a gyorsasági szakaszok megtekintését követően a szervizparkban sétálva látható, hogyan készítik fel az autókat a további szakaszok teljesítésére.

A sörsátorban pedig élőképek lesznek láthatóak egy videó kivetítőn a gyorsasági szakasz belsejéből ill. más egy időben zajló gyorsasági szakaszokról.

Az idei BFGoodrich-Veszprém Rallye hősies versenyzői – akik túlélték a kemény terepet – szombaton este 17:47 órától gördülnek majd át az Óváros téren felállított céldobogóra.

További információkat a csatolt fájlban, valamint itt és itt találhat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.