Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Átadták a Veszprém-Nemesvámos közti útszakaszt

2019. január 7. 12:17
A nagyobb biztonság érdekében egy gyorsítósávot is építettek a felújított 4 kilométeres szakaszon.

4,4 km útfelújítás kezdődött meg szeptember végén Veszprém és Nemesvámos között. A renoválás a veszprémi körgyűrűtől 500 méterrel kijjebb kezdődött, és a 77-es út ötödik kilométerszelvényéig tartott.

A felújítás során aszfaltozást hajtottak végre, megújult 4 buszöböl és egy híd, új gyorsítósáv épült, emellett komplett vízelvezető rendszert építettek ki. A december közepéig tartó beruházás közel 500 millió forintba került - mondta a helyszíni sajtótájékoztatón Fekete János, az útfelújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója hétfő délelőtt.

Az útátadón résztvevő Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint Nemesvámost most már nem csak jó minőségű kerékpárúton, hanem jó minőségű közúton is megközelíthetik a Veszprém irányából érkezők. Elmondta, a 2019-ben elindult Magyar Falu program keretében 50 milliárd forint áll rendelkezésre közúthálózat fejlesztésre, amelyből remélhetőleg a lobbizásnak köszönhetően a választókerület is nagy arányban részesülhet.

Ovádi Péter, Sövényházi Balázs és Fekete János január 7-én Nemesvámos határábanOvádi Péter, Sövényházi Balázs és Fekete János január 7-én Nemesvámos határában

Nemesvámos polgármestere, Sövényházi Balázs kiemelte, a Nemesvámosról kikanyarodó gyorsítósáv megépítése helyi igény volt. Ezt külön a településen élők kérésére építette a Magyar Közút, hisz mint mondta, kihajtáskor számos baleset történt az érintett útszakaszon.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.