Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Programokban gazdag évet ünnepelt a Kozmutza

2019. január 18. 3:00
Az 1997 óta működő Kozmutza Flóra Alapítvány vacsorával és szívmelengető előadással ünnepelte a tavalyi év sikereit csütörtökön.

Az intézmény tanulói műsorral kedveskedtek a vendégeknek: a zenés produkciókat hangszeres játék és néptánc is színesítette. Minden meghívott mosolyogva hallgatta az ismerős, szívből jövő dallamokat: felcsendült József Attila Kertész leszek című versének megzenésített változata, de a kedvelt Nox együttes A tél dala című slágere is.

A műsort követően Ovádi Péter országgyűlési képviselő ajándékot adott át az előadáson résztvevő gyerekeknek: a Sobri Jóska Kaland- és Élményparkba szóló belépőjegyet mindenki boldogan vette át.

A vacsora előtt Bernáth Ildikó a Kozmutza Flóra Alapítvány elnöke értékelte az évet: elmondta, hogy hálás a sok támogatásért, amelynek köszönhetően a 2018-as évben is rengeteg programmal gazdagíthatták a gyerekek mindennapjait. Kiemelte, hogy ez a sok rendezvény nem valósulhatott volna meg, az intézményben dolgozó elkötelezett pedagógusok munkája nélkül.

- A legszebb terv is csak akkor valósulhat meg, ha megvannak a szükséges feltételek - fogalmazott.

A többéves siker után tavaly tizenharmadik alkalommal is megrendezték Ovádi Péter fővédnök támogatásával a Jótékony Mozgás elnevezésű sikeres rendezvényt, amelynek a mozgáson kívül kiemelt célja az integráció. A programon a köszöntőt és a közös bemelegítést követően a veszprémi általános iskolák tanulói és a Kozmutza diákjai csapatokat alkotva oldanak meg szórakoztató és a fogyatékkal élő gyerekek számára is kivitelezhető feladatokat, amelyeket az iskola pedagógusai előzetesen állítanak össze. A 2018-as évben is a gyerekek sorsolták ki az ajándékok nyerteseit: kerékpár, sisakok, egyéb játék és sportfelszerelések találtak gazdára fél millió forint értékben. A programon minden évben meglepetés vendég szórakoztatja a résztvevőket: a tavalyi évben az Animal Cannibals fergeteges hangulatú műsorral érkezett a városba.

Integrációs sportdélutánt tartott a Kozmutza Flóra Alapítvány - vehir.hu

Az eseményre csütörtök délután került sor a Táncsics Mihály Szakközépiskola tornacsarnokában.

A Kozmutza diákjai közül többen az intézmény kollégiumában laknak, így a a pedagógusok külön figyelmet fordítva arra, hogy a gyermekek minél több impulzussal találkozzanak, az iskola területén zajló rendezvényeken kívül is szerveznek programokat. A városismereti integrációs gyaloglónap megmutatja Veszprém nevezetességeit, játékos séta során alaposabban ismerkedhetnek meg városukkal a tanulók.

A nyári táborok alkalmával, átlépve Veszprém határait többek között Hajdúszoboszlóra látogattak, majd a sérült gyerekek napján Salföldre.

Bernáth Ildikó felhívta a figyelmet a színházi élmény fontosságára is: ezek a kulturális programok, színházi előadások utánozhatatlan élményt biztosítanak a gyerekeknek.

A magyar kultúra napján a Petőfi Színházban már hagyománynak számít az Ádámok és Évák ünnepe: a különleges előadáson az iskolák és szakiskolák tanulói vesznek részt. A Kozmutza iskola diákjainak Arany János balladái alapján megálmodott műsora nagy sikert aratott tavaly: a bemutatót követően Debrecenbe és Budapestre hívták a produkciót. Idén 2019. január 19-én szombaton tekinthető meg az Ady művei által ihletett új darab.

A tavalyi év sikerei után az alapítvány elnöke megköszönte a támogatók egész éves segítségét és elismerő okleveleket nyújtott át, majd vacsorával folytatódott a kellemes hangulatú ünneplés.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.