2020. május 31. // Angéla névnap

Otthonaikat festették meg az iskolások

2019. január 29. 4:00
A Nemzeti Művelődési Intézet, a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság közös kezdeményezéseként elindított, „Az én falum, az én városom” alkotópályázatának a pályamunkáit állították ki a Megyeházán.

A történet egészen három évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a három szervezet elindította a Veszprém megyei értékünnepet, amit tavaly már harmadik alkalommal rendeztek meg. Középpontban – ahogy a jelenlegi kiállításnál is – az értékek, a hagyományok. A szervezőket a kíváncsiság motiválta, vagyis, hogy az iskolások hogyan látják saját településeiket, hogy mit ragadnak ki belőlük, és mindezt hogyan vetítik ki a képzőművészeti alkotásokon keresztül. A pályázatra 250 mű érkezett, amelyek megítélésében a Művészetek Háza segített.

A kiállítást Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki benyomásai alapján a „szeretetet” és a „kötődést” ragadta meg, hiszen meglátása szerint a beérkezett alkotásokon látszik, hogy a gyerekek mennyire kötődnek a településekhez. Elmondása alapján a pályázati művekből az is kiderül, hogy az iskolások a helységeknek mely részeire büszkék igazán.

Papp Tamás, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnöke kiemelte, hogy külön öröm számára a pályaművek Megyeházban történő elhelyezése, kiállítása. A pályázatot – többek között – azért is tartja jelentősnek, mert az iskolások nemcsak megismerik, de fel is ismerik az értékeket.

A szervezők célja, hogy a beérkezett pályaművek elektronikus formában is megtekinthetők legyenek. A kiállítás február huszonnyolcadikáig látogatható a Megyeháza Szent István terem előtermében.

Szabó Eszter
Domján Attila
2020. május 31. // Angéla névnap