Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Navracsics: Felhatalmazás nélküli kormányzás kezdődik / „Magyarország legsúlyosabb válságát éli a rendszerváltás óta”

2008. május 5. 12:44 // Forrás: MNO online
A kormány minden jel szerint felhatalmazás nélküli kormányzásba kezdett május elsején. Gyurcsány Ferenc hivatalban van, azonban nem képes irányt adni az ország fejlődésének, ezt ő maga is tudja, ezért sem kér maga ellen bizalmi szavazást – jelentette ki Navracsics Tibor.
A kormány minden jel szerint felhatalmazás nélküli kormányzásba kezdett május elsején, Gyurcsány Ferenc hivatalban van, azonban nem képes irányt adni az ország fejlődésének, ezt ő maga is tudja, ezért sem kér maga ellen bizalmi szavazást – hangsúlyozta Navracsics Tibor hétfőn, a Fidesz frakcióülését követően. A párt parlamenti frakcióvezetője felhívta a figyelmet: Európában páratlan módon lép hivatalba kisebbségi kormány azáltal, hogy nem kér parlamenti felhatalmazást kormányzására. Hozzátette: Gyurcsány nem hirdet új programot, csupán hangsúlyeltolódásokról beszél – írja a fidesz.hu.

„A kisebbségi kormányzás a kormányzati politika kudarcának eredménye” – szögezte le Navracsics Tibor, kiemelve: Magyarország legsúlyosabb válságát éli a rendszerváltás óta; nemcsak a régiótól, de az egész Európai Uniótól leszakadóban vagyunk. Közel 500 ezer a munkanélküliek száma, ebből 75 ezer a 25 év alattiaké. Ez a helyzet egy ember kudarca, Gyurcsányé – jelentette ki.

A kormányfő mára mindenkivel szembefordult, vitapartnereivel, a társadalommal, még politikai partnereivel is – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője. Navracsics szerint Gyurcsányon kívül senki sem hisz a kisebbségi kormányzásban. Az SZDSZ kilépett a koalícióból, az MSZP-ben pedig egyre több a zúgolódó hang, a belföldi gazdasági és politikai elemzők sem támogatják, a külföldi elemzők pedig szánalmas kormányfőről cikkeznek – hangsúlyozta a frakcióvezető, kiemelve: Gyurcsány Ferenc szánalmas bukdácsolásával szétzilálta a közigazgatást és az egészségügyet is. A Fidesz ehhez nem kíván asszisztálni – zárta gondolatait.

A Fidesz frakcióülésének első napirendi pontja Sólyom László köztársasági elnök legfelső bírói jelöltje volt. Ezzel kapcsolatosan a frakcióvezető úgy fogalmazott: a Fidesz–KDNP frakciószövetség nem talált sem politikai, sem szakmai kifogást Baka Andrással szemben. Navracsics szavaiból kiderült, hogy amennyiben így az Országos Igazságszolgáltatási Tanács is támogatja a jelöltet, akkor a Fidesz–KDNP frakciószövetség sem gördít akadályt Baka jelölése elé.
Beke G. László
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.