2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Támogatják az utánpótlás-nevelést

2019. január 29. 14:40
Miközben a felnőtt focicsapat nem feltétlenül mindenki elvárásainak megfelelően teljesített az elmúlt években, a veszprémi utánpótlás-nevelés kifejezetten jó hírnévvel rendelkezik. Az önkormányzat a következő négy évre szóló támogatásról döntött csütörtökön.

Miközben a veszprémi felnőtt csapatnak csak a megyei bajnokság jutott osztályrészül, az utánpótlás-nevelésben kiemelkedően teljesít a Királynék Városa. Tavaly tavasszal az MLSZ által összeállított produktivitási rangsorban – melyben azt vizsgálták, hogy az utánpótlás-nevelésből kikerülő játékosok mennyi időt töltenek a pályán a felsőbb osztályokban, illetve a válogatottban – a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sportegyesület országos hatodik helyen állt, megelőzve például a Debrecent, a Felcsútot, az Újpestet, a Haladást vagy a Vasast.

Csütörtökön a városi képviselő-testület úgy döntött, hogy 2022. december 31-ig évente 17 millió forinttal támogatja az utánpótlás-nevelést.

A javaslatot előterjesztő Porga Gyula polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a női szakosztály is feltörekvőben van. Céljuk „a korosztályok hiánytalan kialakítása U10-től U19-ig, döntően saját nevelésű fiatalokból álló csapat nevezése az aktuális bajnokságokba. Az egyesület célja egy NB 1-es szintű nagypályás női csapat kialakítása és stabil működtetése, amely saját, nagy létszámú utánpótlás műhelyéből táplálkozik, vezérhajója a térség női labdarúgásának és összefogja a megye tehetségeinek minőségi képzését.”

Schöngrundtner Tamás