Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Támogatják az utánpótlás-nevelést

2019. január 29. 14:40
Miközben a felnőtt focicsapat nem feltétlenül mindenki elvárásainak megfelelően teljesített az elmúlt években, a veszprémi utánpótlás-nevelés kifejezetten jó hírnévvel rendelkezik. Az önkormányzat a következő négy évre szóló támogatásról döntött csütörtökön.

Miközben a veszprémi felnőtt csapatnak csak a megyei bajnokság jutott osztályrészül, az utánpótlás-nevelésben kiemelkedően teljesít a Királynék Városa. Tavaly tavasszal az MLSZ által összeállított produktivitási rangsorban – melyben azt vizsgálták, hogy az utánpótlás-nevelésből kikerülő játékosok mennyi időt töltenek a pályán a felsőbb osztályokban, illetve a válogatottban – a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sportegyesület országos hatodik helyen állt, megelőzve például a Debrecent, a Felcsútot, az Újpestet, a Haladást vagy a Vasast.

Csütörtökön a városi képviselő-testület úgy döntött, hogy 2022. december 31-ig évente 17 millió forinttal támogatja az utánpótlás-nevelést.

A javaslatot előterjesztő Porga Gyula polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a női szakosztály is feltörekvőben van. Céljuk „a korosztályok hiánytalan kialakítása U10-től U19-ig, döntően saját nevelésű fiatalokból álló csapat nevezése az aktuális bajnokságokba. Az egyesület célja egy NB 1-es szintű nagypályás női csapat kialakítása és stabil működtetése, amely saját, nagy létszámú utánpótlás műhelyéből táplálkozik, vezérhajója a térség női labdarúgásának és összefogja a megye tehetségeinek minőségi képzését.”

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.