2020. október 31.
//
Farkas névnap

Februárban változik a helyi járatos menetrend

2019. január 31. 2:00
Az első hónap tapasztalatai alapján finomhangolják a helyi járatos menetrendet. A témát csütörtökön tárgyalta a Közgyűlés, a módosítások az 1, 3, 4, 5, 8, 10, 11, 13, 23 és 24 számú helyi járatok közlekedését érintik és február 18-tól lépnek életbe.

A módosított menetrendi táblákat megtalálja cikkünk alján.

Az első hónap tapasztalatai alapján több ponton is módosítotjk a helyi járatos menetrendeket február 18-tól.

A módosítások célja többek között a Henger utca és az ipartelep jobb kiszolágálása. A területet a körjáratként közlekedő 1-es, 8-as és 10-es autóbuszok szolgálják ki, ezek kihasználtsága műszakváltásokkor és 16 óra körül magas, egyébként az azon kívüli időszakokban alacsony. A Henger utca útfejlesztésének befejztével csökkent a buszok menetideje is, így újra kellett számolni a járatsűrűséget. A társaság szerint a Henger utcából a 10-es autóbusszal elindulva (Vasútállomáson a bent ért 1-2 percen belül induló következő buszra átszállva) Bakonyaljára vagy Haszkovó és a Jutasi lakótelep felé sokkal rövidebb idő alatt el lehet majd jutni a javasolt menetrendi változtatást követően.

Szintén az 1-es és 10-es buszokat érintő változás, hogy a járatok meghosszabbításával két új vonalat hoznak létre. A 10-es autóbusz Vasútállomásra történő megérkezése után hétköznapokon 3 alkalommal tovább közlekedik a Kádártai úti fordulóig (Vasútállomás-Jutasi út-Haszkovó utca-Hold utca-Kádártai út útvonalon, az összes érintett megállóhelyen megállva), ezeknél az indulásoknál 20-as jelzéssel. Az Iparterületről így az ott 6:10-kor, 14:10-kor, illetve 22:10-kor megálló autóbuszokkal közvetlenül, átszállás nélkül el lehet jutni Haszkovóra, kb. 15 perc alatt. Ellenkező irányban haladva az előbbiekben leírt útvonalon a 21-es autóbusz a Kádártai útról 5:21-kor, 13:21-kor és 21:21-kor elindulva a Vasútállomástól tovább közlekedik az 1-es autóbusz útvonalán. Ezekkel az autóbuszokkal is kb. 15 perc alatt, átszállás nélkül lehet majd eljutni a Haszkovóról az Iparterületre.

Emellett az 5-ös vonalat meghosszabbítják a vasútállomásig; a 13-as autóbuszok a reggeli időszakban 5 perccel korábban indulnak majd, hogy az iskolába járók a nagyobb forgalomban is időben célba érjenek. A 23-as és a 24-es járatokat sűrítik a reggeli időszakban. Módosítják a 11-es autóbuszok menetrendjént a jobb vasúti csatlakozások biztosításának érdekében. A jutaspusztai vasúti átjárók tartós zárási ideje kedvezőtlenül befolyásolta a 4-es autóbuszok menetrend tartási lehetőségeit, ezért a végállomási indulási időpontok 4 perccel korábbra történő helyezésével az autóbuszok a vonatok áthaladása előtt még ki tudnak haladni Jutaspusztáról.

vehir.hu

További cikkek