Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Hogy fér bele a politikus a naptárjába?

2019. február 2. 16:49
Egy polgármester vagy egy országgyűlési képviselő naptárjában sosincs elég hely: nemcsak a munkájukat, de a magánéletüket is okosan kell menedzselniük.

A parlamenti és választókerületi munka egész embert igénylő feladat, ahogy egy megyei jogú város vezetése is. Ovádi Péter országgyűlési képviselőt és Porga Gyula polgármestert arról kérdeztük, hogyan jut idejük mindenre, amit bele kell zsúfolniuk a napjukba?

"Szeretném, ha egy nap 48 órából állna, akkor talán jutna elegendő idő mindenre" - felelte Ovádi Péter. - "Viccet félre téve, nagy segítségemre vannak a kollégáim. Ők azok, akik a naptáramat koordinálják és feltöltik. A választókerületben mindenki azonos figyelmet kap. Minden megkeresésre, időpontkérésre igyekszem a lehető leghamarabb reagálni. Nagy segítségem a közösségi média, hiszen számos ügy, illetve megkeresés ott megoldódik."

"Sarokpontok természetesen vannak, hiszen a naptáram a parlamenti ülésnapokhoz igazítom. Az időbeosztásom nagyban meghatározza az ottani munka, illetve a Budapesten tartózkodás. Igyekszem úgy szervezni, hogy ne vegyen el plusz napot a választókerületemtől egy-egy pesti egyeztetés. Természetesen mindent felülír, amikor miniszterekkel, államtitkárokkal találkozom, hiszen az ő időbeosztásuk még zsúfoltabb."

A politikusok sem csak a munkának élnek. Arra a kérdésre, hogy a feszes időbeosztás mellett hogy lehet időt szakítani a magánéletre, családra is, Porga Gyulától kaptunk választ:

"A családomra és a barátaimra fordítható idő hosszát nyilván a beosztásomból adódóan nem tudom tovább növelni, viszont a minőségen lehet javítani. Az a "technikám", hogy az együtt töltött idő színvonalát emelem, tehát amikor velük vagyok, akkor csak velük foglalkozom, nem veszem fel a hivatali telefont, nem válaszolok az e-mailekre."

"Véleményem szerint az ember akkor tudja az időt jól beosztani, ha vannak fundamentumok, alapok. Tehát én például vasárnap nagyon ritka esetben vállalok közszereplést, mert a vasárnap a családé. A családom megértő és toleráns, én pedig nagyon hálás vagyok nekik ezért."

Ami a munkát illeti, a polgármester is a kollégáit méltatja.

"A munkában is szerencsés vagyok, hiszen olyan csapattal dolgozunk együtt, hogy bátran merek feladatokat bízni a kollégákra, amivel rengeteg időt megspórolok magamnak. Tudom, hogy a munkatársaim precízen, pontosan, magas szakmai színvonalon, professzionálisan végzik az adott feladatot."

"A másik titok, hogy a gyors döntésekben hiszek. Nem halogatunk, hanem haladunk, megyünk előre."

vehir.hu
további cikkek
Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42 Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? 2024. július 15. 11:30 Nem mindennek tesz jót, ha hűtőben tároljuk Nem mindennek tesz jót, ha hűtőben tároljuk A nagy hőségben mintha ösztönösen próbálnánk minden élelmiszert begyömöszölni a hűtőbe, pedig vannak alapanyagok, amiknek ez egyáltalán nem tesz jót. 2024. július 9. 11:40 Nem kell a bájcsevej csak azért, mert véletlen összefutottunk Nem kell a bájcsevej csak azért, mert véletlen összefutottunk Kicsi város, sok ismerős. Önök is folytattak már szívélyes beszélgetést csupán azért, mert összefutottak valakivel, akivel évek óta nem? Valakivel, akivel egykor napi szinten együtt dolgoztak, vagy tanultak? Akkor íme egy gondolatsor arról, miért nem kell tettetni az érdeklődést… 2024. július 8. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.