Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Hogy fér bele a politikus a naptárjába?

2019. február 2. 16:49
Egy polgármester vagy egy országgyűlési képviselő naptárjában sosincs elég hely: nemcsak a munkájukat, de a magánéletüket is okosan kell menedzselniük.

A parlamenti és választókerületi munka egész embert igénylő feladat, ahogy egy megyei jogú város vezetése is. Ovádi Péter országgyűlési képviselőt és Porga Gyula polgármestert arról kérdeztük, hogyan jut idejük mindenre, amit bele kell zsúfolniuk a napjukba?

"Szeretném, ha egy nap 48 órából állna, akkor talán jutna elegendő idő mindenre" - felelte Ovádi Péter. - "Viccet félre téve, nagy segítségemre vannak a kollégáim. Ők azok, akik a naptáramat koordinálják és feltöltik. A választókerületben mindenki azonos figyelmet kap. Minden megkeresésre, időpontkérésre igyekszem a lehető leghamarabb reagálni. Nagy segítségem a közösségi média, hiszen számos ügy, illetve megkeresés ott megoldódik."

"Sarokpontok természetesen vannak, hiszen a naptáram a parlamenti ülésnapokhoz igazítom. Az időbeosztásom nagyban meghatározza az ottani munka, illetve a Budapesten tartózkodás. Igyekszem úgy szervezni, hogy ne vegyen el plusz napot a választókerületemtől egy-egy pesti egyeztetés. Természetesen mindent felülír, amikor miniszterekkel, államtitkárokkal találkozom, hiszen az ő időbeosztásuk még zsúfoltabb."

A politikusok sem csak a munkának élnek. Arra a kérdésre, hogy a feszes időbeosztás mellett hogy lehet időt szakítani a magánéletre, családra is, Porga Gyulától kaptunk választ:

"A családomra és a barátaimra fordítható idő hosszát nyilván a beosztásomból adódóan nem tudom tovább növelni, viszont a minőségen lehet javítani. Az a "technikám", hogy az együtt töltött idő színvonalát emelem, tehát amikor velük vagyok, akkor csak velük foglalkozom, nem veszem fel a hivatali telefont, nem válaszolok az e-mailekre."

"Véleményem szerint az ember akkor tudja az időt jól beosztani, ha vannak fundamentumok, alapok. Tehát én például vasárnap nagyon ritka esetben vállalok közszereplést, mert a vasárnap a családé. A családom megértő és toleráns, én pedig nagyon hálás vagyok nekik ezért."

Ami a munkát illeti, a polgármester is a kollégáit méltatja.

"A munkában is szerencsés vagyok, hiszen olyan csapattal dolgozunk együtt, hogy bátran merek feladatokat bízni a kollégákra, amivel rengeteg időt megspórolok magamnak. Tudom, hogy a munkatársaim precízen, pontosan, magas szakmai színvonalon, professzionálisan végzik az adott feladatot."

"A másik titok, hogy a gyors döntésekben hiszek. Nem halogatunk, hanem haladunk, megyünk előre."

vehir.hu
további cikkek
Magyarország nagyhatalmának kulcsa ott van a mezőkön méz Magyarország nagyhatalmának kulcsa ott van a mezőkön Magyarország nagyhatalom. Persze nem a szó politikai, vagy katonai vonatkozásában. Ellenben van egy olyan értéke az országnak, ami Európa élvonalába repíti a magyarokat. Az viszont már más lapra tartozik, hogy mennyire használjuk ki ezt az adottságunkat, vagy, hogy ki tudjuk-e egyáltalán. 2023. november 22. 14:58 Hajnalban óraátállítás! Hajnalban óraátállítás! Vasárnap kezdődik a téli időszámítás: hajnali 3-kor az órákat vissza kell állítani 2 órára. 2023. október 28. 14:45 Amerika csak egy sütésnyire van Amerika csak egy sütésnyire van Évek óta szerepel a bakancslistámon, hogy New Yorkban töltsem a Halloweent, Murphy azonban rendre közbeszól, amikor már előkészíteném az utazást. És bár egyelőre a meccsünkben ő áll nyerésre, nekem is megvannak a magam eszközei, hogy kibabráljak vele. Ezúttal egy kosár idénygyümölccsel, meg egy sütővel. 2023. október 22. 12:04 Ha benézünk az étterem ablakán, a harmónia köszön vissza Life&Style Ha benézünk az étterem ablakán, a harmónia köszön vissza Aki vegán éttermet nyit, az nem csak egy új gasztronómiai vállalkozásba kezd. Valamiért az ilyen vendéglátóhelyeknek van egy semmi máshoz nem hasonlítható különleges, megnyugtató atmoszférája. Pláne akkor, ha a hely évszázados történelemmel bír, amiről mintha mesélnének a falak. Veszprém legújabb ilyen étterme pontosan ilyen. 2023. október 16. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.