Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
18°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
18°C

Kicsiben kezdik, nagyban gondolkodnak

2019. február 6. 12:00
Óvodásokat díjaztak kedden a Szilágyi Keresztény Iskola ötödik alkalommal megrendezett természetvédelmi vetélkedőjének díjkiosztóján.

A vetélkedő legfőbb célja, hogy még jobban megismertesse a nagycsoportos óvodásokkal az örökös ökoiskolaként is ismert intézményt, a játékos verseny mindamellett egy nagyon fontos globális küldetéssel is bír: már egészen pici korban a természet szeretetére és védelmére nevelni a jövő generációt.

Némedi Lajos szerint épp ez az, ami mellett senkinek nem szabadna elmennie. – Egyre többet hallani természeti katasztrófákról szóló híreket, amelyek sajnos szinte minden esetben visszavezethetők az emberi gondatlanságra. Kizsákmányoljuk a bolygónkat, hogy minél kényelmesebben élhessünk, miközben a legújabb generációk sem kapnak elég tudást a természetről. Ezen változtatni kell, ennek egyik legkiválóbb példája pedig a Szilágyi iskola vetélkedője – fogalmazott az alpolgármester köszöntő beszédében.

A díjátadón a Szilágyi Néptáncegyüttes is fellépettA díjátadón a Szilágyi Néptáncegyüttes is fellépett

A vetélkedő informatív, de játékos formában képes értelmileg és érzelmileg is megfogni a gyerekeket annak érdekében, hogy most és később akár felelős vezetőkként óvják a természetet, hiszen azzal nemcsak a környezetnek tesznek jót, de értelemszerűen a bolygó megóvása elengedhetetlen ahhoz is, hogy az emberiség fenn tudjon maradni.

Úgy tűnik, a gyerekek fogékonyak az intelmekre és szívesen kiveszik a részüket a „feladatból”. Halmay György igazgató és Barabás Andrea alsós intézményvezető-helyettes elmondta, idén minden eddiginél több nagycsoportos jelentkezett a pályázatra. A kétfordulós verseny első körös feladatlapját összesen 270-en oldották meg, míg a második fordulóban 170-en vettek részt. A díjkiosztón azokat díjazták, akik mindkét körben részt vettek. Ezen felül az iskola egy rajzpályázatot is meghirdetett, ennek keretében a kicsiknek Szutyejev Micsoda madár ez? című meséjéhez kapcsolódóan kellett megalkotniuk egy képzeletbeli állatot, az első három helyezett és a különdíjasok elismerése mellett pedig a beküldött művekből egy kis kiállítás is nyílt.

A rajzverseny díjazottjai:

  • I. hely: Farkas Gergő Botond – Szentgáli Óvoda
  • II. hely: Páli Henrik – Egry úti Óvoda, Veszprém
  • III. hely: Mészáros Dávid – Vadvirág Óvoda, Veszprém

Különdíjasok:

  • Morvai Johanna – Örömhír Evangélikus Óvoda, Veszprém
  • Kemény Levente – Hársfa Óvoda, Veszprém
  • Dömötör Nóra – Szent Margit Óvoda, Veszprém

Természetesen senki sem távozott üres kézzel a díjkiosztóról, a szponzorok (többek között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Szilágyi TSE, Sarolt Major és Lovasudvar, a Verga Zrt, a Haribo) felajánlásának köszönhetően mindenkinek jutott ajándék, de a kilenc résztvevő intézmény mindegyike is kapott egy kis csomagot, hogy még izgalmasabbak legyenek az óvodai hétköznapok.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. ma 11:55 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. tegnap 7:23 Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Haszkovó Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Az Építők kövénél emlékeztek meg azokra a munkásokra, akik a 20. század második felében több ütemben felépítették a Jutasi úti lakótelepet, vagy ahogyan a helyiek emlegetik, a Haszkovót. Az ünnepségen elhangzott: a ma élő fiatal generáció tagjainak is meg kell ismernie, hogy kik voltak azok, akik egykor otthonaiknak az alapjait lerakták. ma 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.