2020. február 22. // Gerzson névnap

Több év kihagyás után tér vissza Veszprém az Utazás kiállításra

2019. február 21. 4:00
EKF
A város az EKF-győzelem apropóján jelenik meg az ország első számú turisztikai vásárán most hétvégén, február 21-24. között a budapesti Hungexpo területén.

Az idei Utazás kiállítás középpontjába az élmények szerzését, a személyes kapcsolatok kialakítását és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatását helyezte a Hungexpo, szlogennek az „Aktív hétvége van.” mondatot választotta.

A rendezvényen, egy helyen és időben közvetlen kap az érdeklődő információt desztinációkról, nyaralóhelyekről, szálláshelyekről és a felmerülő kérdéseire azonnal utazási szakértők válaszolnak.

Az idei Utazás kiállítás díszvendége Algéria, Bács-Kiskun megye és Kecskemét, valamint a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram.

A tavalyi utazáskiállítás videója:

-Veszprém turizmusának képviseletében, Európa 2023-as Kulturális Fővárosaként részt veszünk a 42. Budapesti Utazás kiállításon. A hazai szakma legrangosabb rendezvényén nem önállóan, hanem a Bakony-Balaton térség EKF2023 pályázathoz csatlakozott partnerivel karöltve jelenünk meg.

53 m2-es standunk az EKF2023 arculattal összhangban került felépítésre - árulta el érdeklődésünkre Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Elmondta, a négy nap alatt a város legfontosabb turisztikai célcsoportjának, a városlátogatóknak, a gasztronómia iránt érdeklődőknek készülnek meglepetésekkel. A hangsúlyt a térség turisztikai és kulturális értékeire helyezik.

A térséget az erre az alkalomra készített kisfilmen és fotókon keresztül mutatják be az érdeklődőknek.

Kuriózum, hogy az EKF-zsűrinek is prezentált és általuk is kipróbált VR-szemüvegeket a standon most bárki kipróbálhatja, melyek a nyári Veszprémi Utcazene Fesztivál hangulatát idézik fel viselőiknek.

Emellett természetesen nyomtatott kiadványok és a kiállításra készült szórólapok is hirdetik a Veszprémben várható tavaszi és nyári eseményeket. A négynapos programon a helyi minőségi gasztronómia képviselői is megjelennek. Kóstolóra vár majd minden érdeklődőt a Gusto13 Bistro&Delicate, az Oliva étterem és a Villa Medici étterem is. Vasárnap a balatoni kínáltot a Paletta Bisztró és a Fata Pincészet mutatja be.

-Várjuk az érdeklődőket az Utazás 2019 kiállítás 309B standján. Az EKF-győzelem miatt bízunk benne, hogy nagy figyelem irányul majd kiállítóhelyünkre és sokan fognak ellátogatni hozzánk-jegyezte meg a TDM ügyvezetője.

Helyszíni fotók: Szakál Bálint

EKF
Ge. Á.

További cikkek

A kulturális kínálat gazdagításáról ötleteltek
A kulturális kínálat gazdagításáról ötleteltek
A város közigazgatásában dolgozók legalább annyira részesei a városfejlesztésnek, mint a város vezetői. A kijelentés igazát Veszprém egy nemzetközi innovációs programban való részvétellel és egy ötletpályázattal bizonyította, az EKF program előkészítéseként.
Reconnecting people
Reconnecting people
A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa szerepre készülő Veszprémet számos szakember segíti. Egyikük Neil Peterson, aki tagja volt a 2008-as liverpooli szervezői csapatnak, és azóta több EKF-város felkészüléséhez járult hozzá tapasztalataival. A brit kulturális szakemberrel a minap Veszprémben beszélgettünk.
Együttműködési megállapodást írt alá Balatonfüred és Veszprém
Együttműködési megállapodást írt alá Balatonfüred és Veszprém
Mostantól az idegenforgalom, a kultúra és az oktatás területén működik együtt a két város a 2023-as EKF program keretében.
Már csak hét város van Veszprém előtt
Már csak hét város van Veszprém előtt
2020. január elsejétől Európa Kulturális Fővárosai között két új szereplőt köszönthetünk. A horvátországi Fiume és az ír Galway megosztva viselik idén azt a címet, amit három év múlva Veszprém egyedüliként fog. Utánajártunk, hogy mit érdemes tudni ezekről a városokról.
A DIVAT NEM CSAK KÜLSŐSÉG, KULTÚRA IS
A DIVAT NEM CSAK KÜLSŐSÉG, KULTÚRA IS
Ennek az interjúnak számos apropója lehetne: 25 éves a KATTI ZOÓB márka, nemrégiben zajlott le a Budapest Central European Fashion Week, ahol bemutatták a 2020-as tavasz-nyári kollekciót… De leginkább, épp egy éve nyerte el Veszprém és a Balaton régió az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, melynek egyik nagykövete Zoób Kati, és ami végül e cikk vezérfonalává vált. Mert bár szóba került a jubileum és a jelen is, a legfontosabb választ valójában arra kaptuk meg: miért ideális nagykövete Zoób Kati az EKF-nek?
2020. február 22. // Gerzson névnap