2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

A Fidesz üdvözli Veszprém idei költségvetési tervét

2019. február 22. 11:31
Stabil gazdasági mutatók alapján tartható fejlesztési célkitűzések szerepelnek a 2019-es büdzsében - mondja Hegedűs Barbara, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője.

A bizottságok a héten tárgyalták Veszprém város 2019-es költségvetését.

- Az idei évben célkitűzés volt, hogy a város a megszokott fejlődési úton haladjon. Stabil gazdasági mutatók láthatók, a fejlesztési célkitűzések finanszírozása biztosítva van. Veszprém hisz az együttműködésben, a városi közösség erejében, ezért kimondhatjuk, az idei költségvetés a közösségépítés költségvetése - mondta péntek reggeli sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara, a Fidesz frakcióvezetője.

A város 27,4 milliárd forintból gazdálkodik idén, amelyből több mint 14 milliárdot fejlesztésre szánnak. A polgármester múlt héten részletesebben beszélt a számokról:

27,4 milliárdból gazdálkodik a város idén - vehir.hu

Beterjesztette a költségvetést pénteken Porga Gyula polgármester. Ahogy ő fogalmazott, az idei a közösségépítés költségvetése lesz.

- A Fidesz-KDNP a korábbi évekhez hasonlóan arra törekedett, hogy konstruktív javaslatokat fogalmazzon meg a költségvetési terv kidolgozásakor. Mivel az erős közösség alapjai a családok, a pártszövetség a kormányzati családvédelmi törekvésekhez igazodva fogalmazta meg javaslatait. Olyanokat, amelyek a veszprémi családokat segítik.

Hegedűs Barbara kiemelte: idén folytatódnak a bölcsőde és óvoda felújítások, a Módszertani Bölcsödét energetikailag rakják rendbe, az Aprófalvi Bölcsődét, és az Egry úti óvodát pedig kompletten fejlesztik. A szabadtéri közösségi tereket, valamint a játszótereket szintén felújítják.

A frakció támogatja azt az új intézkedést is, amely révén a hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő családok iskolakezdési támogatásban részesülnek. A fiatalok számára korábban elkülönített keret, az állatvédő egyesületek számára biztosított külön források, valamint a civil szervezetek és nyugdíjas csoportok külön támogatása az idei költségvetésben is megmaradhatnak.

-Az iskolák fenntartása bár nem az önkormányzat feladata, a veszprémi önkormányzat idén először külön keretet biztosít számukra - jegyezte meg Hegedűs Barbara, majd a felújítások finanszírozásáról szólva elmondta:

-a kormányzat a Petőfi Színház, a zeneiskola és az atlétikai stadion megújítását támogatja a Modern Városok Programon keresztül,

-a Laczkó Dezső Múzeumot, és a Március 15-i uszodát uniós forrásból fizetik,

- a nagyfelületű út és járdafelújításokat (pl.: Petőfi utca III. ütem) saját költségvetésből oldják meg.

A költségvetést a Közgyűlés február 28-án fogadhatja el.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Egy kosárnyi egészség minden héten
Egy kosárnyi egészség minden héten
Májustól decemberig, dobozrendszerben szolgálja ki a kertközösséghez tartozó családokat a Barnagi Napfonat Kert. A vegyszermentes kert lelke, Barcsik Tamás budapesti építészből lett vidéki őstermelő.
Az ínséges időkben is kenyeret tesznek az éhezők asztalára
Az ínséges időkben is kenyeret tesznek az éhezők asztalára
Augusztus végéig gyűjtik a gazdák által rászorulók részére felajánlott búzát a Magyarok kenyere programban.
A régió fejlesztési irányairól egyeztettek
A régió fejlesztési irányairól egyeztettek
A veszprémi Megyeházán tartott zártkörű tájékoztatót a régió fejlesztési irányairól Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését
Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) júliusi jelentésében jelentősen rontja a világgazdaság idei várható teljesítményével kapcsolatos előrejelzését - mondta Ceila Pazarbasioglu, az IMF stratégiai, politikai és elemzési osztályának igazgatója a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek az indonéz Bali szigetén rendezett találkozóján vasárnap.
Fiúként tisztelni, de üzleti partnerként harcolni
Fiúként tisztelni, de üzleti partnerként harcolni
A magyar Euronics üzletláncot birtokló Vöröskő Kft. kitűnik a hazai milliárdos árbevételű cégek közül. A mai napig családi vállalkozásként működik, miközben már saját márkájú műszaki cikket is piacra dobott, a jövőbeni tervek közt pedig a nemzetközi térhódítás is szerepel. A cég egyik legfontosabb mérföldköve mégis az volt, amikor a közelmúltban az alapítótól, Fazekas Zsolttól fia, Bálint vette át a vállalat irányítását alig 27 évesen. Pro és kontra a generációváltásról, az elfogadásról, a hazai és külföldi vállalati filozófiáról és az előttünk álló gazdasági kihívásokról is beszélgettünk az új ügyvezetővel.