2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap

A Fidesz üdvözli Veszprém idei költségvetési tervét

2019. február 22. 11:31
Stabil gazdasági mutatók alapján tartható fejlesztési célkitűzések szerepelnek a 2019-es büdzsében - mondja Hegedűs Barbara, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője.

A bizottságok a héten tárgyalták Veszprém város 2019-es költségvetését.

- Az idei évben célkitűzés volt, hogy a város a megszokott fejlődési úton haladjon. Stabil gazdasági mutatók láthatók, a fejlesztési célkitűzések finanszírozása biztosítva van. Veszprém hisz az együttműködésben, a városi közösség erejében, ezért kimondhatjuk, az idei költségvetés a közösségépítés költségvetése - mondta péntek reggeli sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara, a Fidesz frakcióvezetője.

A város 27,4 milliárd forintból gazdálkodik idén, amelyből több mint 14 milliárdot fejlesztésre szánnak. A polgármester múlt héten részletesebben beszélt a számokról:

27,4 milliárdból gazdálkodik a város idén - vehir.hu

Beterjesztette a költségvetést pénteken Porga Gyula polgármester. Ahogy ő fogalmazott, az idei a közösségépítés költségvetése lesz.

- A Fidesz-KDNP a korábbi évekhez hasonlóan arra törekedett, hogy konstruktív javaslatokat fogalmazzon meg a költségvetési terv kidolgozásakor. Mivel az erős közösség alapjai a családok, a pártszövetség a kormányzati családvédelmi törekvésekhez igazodva fogalmazta meg javaslatait. Olyanokat, amelyek a veszprémi családokat segítik.

Hegedűs Barbara kiemelte: idén folytatódnak a bölcsőde és óvoda felújítások, a Módszertani Bölcsödét energetikailag rakják rendbe, az Aprófalvi Bölcsődét, és az Egry úti óvodát pedig kompletten fejlesztik. A szabadtéri közösségi tereket, valamint a játszótereket szintén felújítják.

A frakció támogatja azt az új intézkedést is, amely révén a hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő családok iskolakezdési támogatásban részesülnek. A fiatalok számára korábban elkülönített keret, az állatvédő egyesületek számára biztosított külön források, valamint a civil szervezetek és nyugdíjas csoportok külön támogatása az idei költségvetésben is megmaradhatnak.

-Az iskolák fenntartása bár nem az önkormányzat feladata, a veszprémi önkormányzat idén először külön keretet biztosít számukra - jegyezte meg Hegedűs Barbara, majd a felújítások finanszírozásáról szólva elmondta:

-a kormányzat a Petőfi Színház, a zeneiskola és az atlétikai stadion megújítását támogatja a Modern Városok Programon keresztül,

-a Laczkó Dezső Múzeumot, és a Március 15-i uszodát uniós forrásból fizetik,

- a nagyfelületű út és járdafelújításokat (pl.: Petőfi utca III. ütem) saját költségvetésből oldják meg.

A költségvetést a Közgyűlés február 28-án fogadhatja el.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Nők a gazdaságban
Nők a gazdaságban
Dr. Kővári Edit a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Menedzsment Intézetének docense, üzleti kommunikációt, nemzetközi üzleti, szervezeti kommunikációt oktat. Emellett tréner, coach és életmód wellness tanácsadó. A Derby Egyetemen szerezte doktoriját, témája az érzelmi intelligencia és teljesítmény kapcsolata volt. A 21. században átalakuló női szerepekről, a nők gazdaságban betöltött helyzetéről és a női egyenrangúsódásról beszélgettünk.
Idén is a Continental vezeti a toplistát
Idén is a Continental vezeti a toplistát
A járműipar uralja Veszprém megye termelését, nagyot fejlődött a turizmus és az építőipar az elmúlt években – derült ki az Iparkamara szerdai rendezvényén.
Tapasztalatok a foglalkoztatásról
Tapasztalatok a foglalkoztatásról
Kétnapos konferencián osztják meg tapasztalataikat a foglalkoztatásról a megyei jogú városok képviselői Veszprémben.
Csaknem 50 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők az idén egy felmérés szerint
Csaknem 50 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők az idén egy felmérés szerint
A tavalyi 41 ezer forint helyett az idén már átlagosan 48 400 forintot terveznek karácsonyi ajándékokra költeni az aktív internetezők, ami több mint 20 ezer forinttal haladja meg a négy évvel ezelőtti keretet - derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital éves közös kutatásából.
Fordulat a lakáspiacon
Fordulat a lakáspiacon
Csökken a kereslet, elfogytak a vevők, ez pedig lejjebb nyomhatja az ingatlanárakat. Az Otthon Centrum szakembereit kérdeztük, mi zajlik a lakáspiacon?
2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap