Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

A Fidesz üdvözli Veszprém idei költségvetési tervét

2019. február 22. 11:31
Stabil gazdasági mutatók alapján tartható fejlesztési célkitűzések szerepelnek a 2019-es büdzsében - mondja Hegedűs Barbara, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője.

A bizottságok a héten tárgyalták Veszprém város 2019-es költségvetését.

- Az idei évben célkitűzés volt, hogy a város a megszokott fejlődési úton haladjon. Stabil gazdasági mutatók láthatók, a fejlesztési célkitűzések finanszírozása biztosítva van. Veszprém hisz az együttműködésben, a városi közösség erejében, ezért kimondhatjuk, az idei költségvetés a közösségépítés költségvetése - mondta péntek reggeli sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara, a Fidesz frakcióvezetője.

A város 27,4 milliárd forintból gazdálkodik idén, amelyből több mint 14 milliárdot fejlesztésre szánnak. A polgármester múlt héten részletesebben beszélt a számokról:

27,4 milliárdból gazdálkodik a város idén - vehir.hu

Beterjesztette a költségvetést pénteken Porga Gyula polgármester. Ahogy ő fogalmazott, az idei a közösségépítés költségvetése lesz.

- A Fidesz-KDNP a korábbi évekhez hasonlóan arra törekedett, hogy konstruktív javaslatokat fogalmazzon meg a költségvetési terv kidolgozásakor. Mivel az erős közösség alapjai a családok, a pártszövetség a kormányzati családvédelmi törekvésekhez igazodva fogalmazta meg javaslatait. Olyanokat, amelyek a veszprémi családokat segítik.

Hegedűs Barbara kiemelte: idén folytatódnak a bölcsőde és óvoda felújítások, a Módszertani Bölcsödét energetikailag rakják rendbe, az Aprófalvi Bölcsődét, és az Egry úti óvodát pedig kompletten fejlesztik. A szabadtéri közösségi tereket, valamint a játszótereket szintén felújítják.

A frakció támogatja azt az új intézkedést is, amely révén a hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő családok iskolakezdési támogatásban részesülnek. A fiatalok számára korábban elkülönített keret, az állatvédő egyesületek számára biztosított külön források, valamint a civil szervezetek és nyugdíjas csoportok külön támogatása az idei költségvetésben is megmaradhatnak.

-Az iskolák fenntartása bár nem az önkormányzat feladata, a veszprémi önkormányzat idén először külön keretet biztosít számukra - jegyezte meg Hegedűs Barbara, majd a felújítások finanszírozásáról szólva elmondta:

-a kormányzat a Petőfi Színház, a zeneiskola és az atlétikai stadion megújítását támogatja a Modern Városok Programon keresztül,

-a Laczkó Dezső Múzeumot, és a Március 15-i uszodát uniós forrásból fizetik,

- a nagyfelületű út és járdafelújításokat (pl.: Petőfi utca III. ütem) saját költségvetésből oldják meg.

A költségvetést a Közgyűlés február 28-án fogadhatja el.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
A közösséget is bevonná a költségvetés tervezésébe Gerstmár Ferenc A közösséget is bevonná a költségvetés tervezésébe Gerstmár Ferenc Minél nagyobb összegről dönthetnének közvetlenül az emberek, annál nagyobb lenne az állampolgári érdeklődés is – véli a képviselő. 2024. március 25. 11:24 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.