2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Jobbik: Nincs minden rendben

2019. március 1. 16:26
A Jobbik szerint nemcsak ahhoz van joga a magyaroknak, hogy megtudják, mit akar Brüsszel, hanem hogy mi zajlik az országban és Veszprémben. Dr. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő és Kovács Rajmund, a párt veszprémi elnöke a kórházat, a színházat és a vagyonkezelő alapítványokat érintő kérdésekről tartott sajtótájékoztatót pénteken.

A politikusok szerint hatalmas probléma, hogy miközben hivatalosan minden rendben a megyei kórházban, a valóságban nemrégiben osztályokat vontak össze, ágyakat szüntettek meg, az érsebészek fele felmondott és olyan eset is előfordult, hogy a kardiológián ügyeletben kardiológus helyett más szakorvos volt. Súlyos gond az is, hogy idehaza kiemelkedő mértékű az egyébként elkerülhető amputációk száma, mert a legtöbb normatíva ezek után érkezik a kórházak számára – hangsúlyozták, ezért a veszprémi önkormányzat nem felelős.

Ugyanakkor az anyagiak szorítják a kórházakat, ám ez csak a probléma egyik fele. Úgy vélik, a megoldáshoz először el kellene ismerni a bajt, illetve nem csak az infrastrukturális beruházásokat és gépek beszerzését támogatni. De önmagában a béremelés sem elég, az ellátás biztonságán kellene javítani, mert a legtöbben ma ezért mondanak fel: kevés az ápoló személyzet és a gyógyszerezésnél is gondok vannak.

Varga-Damm beszélt arról a két hete benyújtott kormányjavaslatról is, amely szerint a nagy vagyonnal rendelkező családok vagyonkezelő alapítványokat hozhatnának létre annak érdekében, hogy elkerüljék öröklésnél a vagyon felaprózódását. A képviselő szerint ez csak arra szolgál, hogy az oligarchák álcázzák az állami költségvetésből és a túlárazott uniós támogatásból visszaosztott vagyontömegeiket és megszűnhessen a stróman rendszer. S bár jogilag törvényes ez a módszer, úgy látja, elfogadhatatlan ez a kivételezés a gazdagokkal, akik így mintegy 40%-kal kevesebbet adóznának, miközben 3 millió magyar szegénységben él.

A politikusok emellett szót ejtettek a szexuális zaklatással vádolt Marton László veszprémi rendezéséről is, és arra kérik a polgármestert, bocsájtsa el őt a színházból, mert a rendező emberileg olyan határt lépett át, amit nem lehet tolerálni, korábbi botránya pedig az EKF-re készülő városra is rossz fényt vet.

Bertalan Melinda

További cikkek

Új választás, de régi eredmény Litéren
Új választás, de régi eredmény Litéren
Vasárnap megismételt polgármester-választást tartottak Litér 1. sz. szavazókörében. Az végeredmény ebben az esetben is pár szavazaton múlott.
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében, mert a szavazatok újraszámlálásakor kiderült, hogy a szavazókörben átadott voksokból hat szavazólap hiányzik, így nem eldönthető a választás eredménye.
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Az önkormányzati választások két hete lezajlottak, de jelen pillanatban még nincs hivatalosan felállt új közgyűlése Veszprémnek. Erre csütörtökön kerül sor, amikor megalakul az új testület. Rögtön az egyik legfontosabb pozícióban változás lesz.
Hivatalos a tizenhetedik is
Hivatalos a tizenhetedik is
Péntek délután vált jogerőssé a Helyi Választási Bizottság határozata, miszerint Czaun János visszalépését követően Sótonyi Mónika (Fidesz-KDNP) ülhet be a városi közgyűlésbe.
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átvehették megbízólevelüket az október 13-án megválasztott önkormányzati képviselők kedd délután a Városházán. Az utolsó pillanatban is változott a képviselők névsora.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap