Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

’Jó lenne hallani már egy értelmes gondolatot az ellenzéktől’

2019. március 6. 20:34
Utoljára Schiffer Andrásnak voltak komolyan vehető gondolatai az országról, azóta csak súlytalan, nevetséges és fetrengő ellenzékieket látni - Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője volt a Veszprémi Közéleti Esték első vendége szerdán az Agórában.

Bencsik András publicista volt a városi Fidesz által márciusban elindított Veszprémi Közéleti Esték névre keresztelt előadás-sorozat első vendége. Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselővel a mai politikai helyzetről, a közelgő EU-s választásokról és az ellenzék állapotáról, pálfordulásáról beszélgettek szerda este az Agórában. A cikkben kiemeltünk néhány gondolatot.

EU és CEU

-A CEU gond nélkül működik a mai napig, bárki, aki ma az épület elé megy, két szemével bizonyosodhat meg arról, hogy alaptalanok azok a vádak, miszerint zárva lenne. Értelmetlen a bezárásról beszélni- utalt Bencsik az EPP csúcsjelöltjének, Manfred Webernek egyik feltételére, hogy a magyar kormány biztosítsa a CEU megmaradását Budapesten, különben megszüntetik a Fidesz EPP-tagságát.

–Az Európai Néppártnak amúgy a CEU-hoz semmi köze, egy ilyen kérés pedig szellemileg és erkölcsileg is vitatható- mondta Bencsik, aki amúgy boldog lenne, ha bezárnák, hisz szerinte a CEU-ban kamu-diplomákat osztogatnak, és a nemzeti gondolatok ellen harcoló aktivistákat képeznek.

-Biztonság, egészség, család. A legtöbb embernek ez a fontossági sorrend, ám a tendenciák azt mutatják, hogy Európában, Oroszországban és az Egyesült Államokban nem ez a helyzet. Ezeken a helyeken annak ellenére csökken az őshonos lakosságszám, hogy a világ a legjobb életkörülményei itt találhatók.

Valójában épp emiatt kéne szaporodni, ám azt látjuk, hogy a jóval nehezebb sorsú latin-amerikai és afrikai országokban népességrobbanás tapasztalható, miközben az európai civilizáció megtagadja önmagát. Bencsik szerint ezért a neoliberalizmus, a gyermek-ellenesség, a fogyasztói társadalom erőltetése, az önzés, és az individualista szemlélet a felelős.

-Nyugat Európa halálra van ítélve, hisz nem reprodukálja magát, a muszlim lakosság pedig szép lassan növekszik, így olyan országok jönnek majd létre, mint Germanisztán, Frankisztán vagy Hollandisztán. Ezekkel a tényekkel Bencsik szerint az európai emberek túlnyomó többsége tökéletesen tisztában van, ám a vírusnak nevezett neoliberális agymosás miatt a lakosok nem tesznek semmit.

Erre válaszul Magyarország programokkal, intézkedésekkel, és rengeteg pénzzel próbálja újra divatba hozni az önbecsülést, a családba, és a gyerekekbe kapaszkodva pedig megállítani, vagy legalábbis lelassítani a népességfogyást.

A májusi EU-s választás emiatt nem holdbéli, távoli ügy -fejtegette.

-A valóság az, hogy a szemünk láttára olyan civilizációs változás zajlik, aminek hatására Európa le fog szakadni. A változásban a legstabilabb az lesz, aki legmesszebb lát. Ez szerinte Orbán Viktor, akit a legtehetségesebb magyar politikusnak tart.

Szemlélet nélküli ellenzék

Bencsik András részletesen fejtette ki azt is, hogy mit gondol a mai magyar ellenzékről: –Szeretnék már hallani egy értelmes mondatot az ellenzék részéről, egy „de kár, hogy nem tőlünk mondta valaki”-szerű meglátást. Utoljára Schiffer Andrásnak voltak komolyan vehető gondolatai. Visszavonulása óta pedig csak „hülyék és még hülyébbek jönnek”. Komolytalanok, súlytalanok. Emberi tartás nélkül bohóckodnak, fetrengenek, rácsokon másznak. Még össze is fognak, hiába képviselnek papíron más nézeteket.

-A buta cselekedeteik tökéletesen bemutatják, hogy nincs versenyképes gondolatuk az országról. Tudjuk, hogy mit tenne a Jobbik ha kormányra kerülne? És az LMP? Az MSZP és a Kétfarkú Kutya párt? Az ellenzék ma csak arról beszél, amit nem szeret: Orbán Viktort. Más egyéb programról nem hallani, pedig jó lenne, ha más oldalokról is hallanánk víziót- véli Bencsik.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia „mi majd megmondjuk, hogy hogyan kell” sztereotípia kapott egy jókora muníciót. Ironikus módon pont maguktól a franciáktól, vagyis a párizsi olimpia szervezőbizottságától, akik a közel négyórás ceremónia alatt a francia szabadság eszményének bemutatását leginkább drag queenek vonaglásában tudták elképzelni. Közben néha a sportolókat is mutatták. ma 1:28 Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendieket péntek reggel igazán különleges és személyes meglepetés várta: egy helyi lakos pozitív üzenetekkel töltötte meg mindenki postaládáját. A szívből jövő gesztus nemcsak örömet okozott, hanem elindított egy hullámot a közösségi médiában is, ahol a város lakói megosztották egymással a kedves, kézzel írt pozitív megerősítéseket. tegnap 12:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.