Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

’Jó lenne hallani már egy értelmes gondolatot az ellenzéktől’

2019. március 6. 20:34
Utoljára Schiffer Andrásnak voltak komolyan vehető gondolatai az országról, azóta csak súlytalan, nevetséges és fetrengő ellenzékieket látni - Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője volt a Veszprémi Közéleti Esték első vendége szerdán az Agórában.

Bencsik András publicista volt a városi Fidesz által márciusban elindított Veszprémi Közéleti Esték névre keresztelt előadás-sorozat első vendége. Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselővel a mai politikai helyzetről, a közelgő EU-s választásokról és az ellenzék állapotáról, pálfordulásáról beszélgettek szerda este az Agórában. A cikkben kiemeltünk néhány gondolatot.

EU és CEU

-A CEU gond nélkül működik a mai napig, bárki, aki ma az épület elé megy, két szemével bizonyosodhat meg arról, hogy alaptalanok azok a vádak, miszerint zárva lenne. Értelmetlen a bezárásról beszélni- utalt Bencsik az EPP csúcsjelöltjének, Manfred Webernek egyik feltételére, hogy a magyar kormány biztosítsa a CEU megmaradását Budapesten, különben megszüntetik a Fidesz EPP-tagságát.

–Az Európai Néppártnak amúgy a CEU-hoz semmi köze, egy ilyen kérés pedig szellemileg és erkölcsileg is vitatható- mondta Bencsik, aki amúgy boldog lenne, ha bezárnák, hisz szerinte a CEU-ban kamu-diplomákat osztogatnak, és a nemzeti gondolatok ellen harcoló aktivistákat képeznek.

-Biztonság, egészség, család. A legtöbb embernek ez a fontossági sorrend, ám a tendenciák azt mutatják, hogy Európában, Oroszországban és az Egyesült Államokban nem ez a helyzet. Ezeken a helyeken annak ellenére csökken az őshonos lakosságszám, hogy a világ a legjobb életkörülményei itt találhatók.

Valójában épp emiatt kéne szaporodni, ám azt látjuk, hogy a jóval nehezebb sorsú latin-amerikai és afrikai országokban népességrobbanás tapasztalható, miközben az európai civilizáció megtagadja önmagát. Bencsik szerint ezért a neoliberalizmus, a gyermek-ellenesség, a fogyasztói társadalom erőltetése, az önzés, és az individualista szemlélet a felelős.

-Nyugat Európa halálra van ítélve, hisz nem reprodukálja magát, a muszlim lakosság pedig szép lassan növekszik, így olyan országok jönnek majd létre, mint Germanisztán, Frankisztán vagy Hollandisztán. Ezekkel a tényekkel Bencsik szerint az európai emberek túlnyomó többsége tökéletesen tisztában van, ám a vírusnak nevezett neoliberális agymosás miatt a lakosok nem tesznek semmit.

Erre válaszul Magyarország programokkal, intézkedésekkel, és rengeteg pénzzel próbálja újra divatba hozni az önbecsülést, a családba, és a gyerekekbe kapaszkodva pedig megállítani, vagy legalábbis lelassítani a népességfogyást.

A májusi EU-s választás emiatt nem holdbéli, távoli ügy -fejtegette.

-A valóság az, hogy a szemünk láttára olyan civilizációs változás zajlik, aminek hatására Európa le fog szakadni. A változásban a legstabilabb az lesz, aki legmesszebb lát. Ez szerinte Orbán Viktor, akit a legtehetségesebb magyar politikusnak tart.

Szemlélet nélküli ellenzék

Bencsik András részletesen fejtette ki azt is, hogy mit gondol a mai magyar ellenzékről: –Szeretnék már hallani egy értelmes mondatot az ellenzék részéről, egy „de kár, hogy nem tőlünk mondta valaki”-szerű meglátást. Utoljára Schiffer Andrásnak voltak komolyan vehető gondolatai. Visszavonulása óta pedig csak „hülyék és még hülyébbek jönnek”. Komolytalanok, súlytalanok. Emberi tartás nélkül bohóckodnak, fetrengenek, rácsokon másznak. Még össze is fognak, hiába képviselnek papíron más nézeteket.

-A buta cselekedeteik tökéletesen bemutatják, hogy nincs versenyképes gondolatuk az országról. Tudjuk, hogy mit tenne a Jobbik ha kormányra kerülne? És az LMP? Az MSZP és a Kétfarkú Kutya párt? Az ellenzék ma csak arról beszél, amit nem szeret: Orbán Viktort. Más egyéb programról nem hallani, pedig jó lenne, ha más oldalokról is hallanánk víziót- véli Bencsik.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.