2020. február 21. // Eleonóra névnap

Boldog nőket szeretnénk

2019. március 8. 14:09
Március 8-án egy napra kerülnek a figyelem középpontjába a nők, pedig az év mind a 365 napján figyelni kellene rájuk, ha nem pusztán boldog nőnapot, hanem boldog nőket szeretnénk - hangzott el Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselőjének pénteki sajtótájékoztatóján.

Az LMP számára az esélyegyenlőség az élet minden területén fontos: ne érje a nőket hátrány a munkaerőpiacon, ha gyermeket vállalnak, és ne keressenek kevesebbet a férfiaknál csak azért, mert nők. Nők és férfiak között az egyenlőség sok tekintetben még mindig csak papíron létezik. A nők jogegyenlősége ellenére máig nem tűnt el nők és férfiak között a jövedelmi szakadék, és ritka a családbarát munkahely, ami sokak számára lehetetlenné teszi a gyermek melletti munkavállalást. Ezen a téren jelentős változást lehetne elérni a munkaadókat ösztönző eszközök erőteljesebb alkalmazásával, a rugalmas munkavégzés, a rövidebb vagy kötetlen munkaidő elterjesztésével, az otthon foglalkoztatás lehetőségeinek jobb kihasználásával - fogalmazott Gerstmár.

Minden nőnek joga, hogy számára optimális körülmények között szüljön, ideértve a biztonságot és az érzelmileg támogató környezetet is. Az LMP fontosnak tartja a szülészet orvos- és beavatkozás központúságának enyhítését, a beavatkozások számának csökkentését. Támogatja a „baba-mamabarát” szülészeti osztályok és a családbarát gyermekosztályok terjedését, az alternatív szülészeti ellátások meghonosítását bevált nemzetközi példák alapján.

Részt kell vállalni az európai országok összefogásából a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak ellen. A prevenció, áldozatvédelem és az elkövetők felelősségre vonása terén átfogó intézkedésekre van szükség. Az LMP megtízszerezné a krízisférőhelyek számát, társadalmi kampányokat indítana, képzésekbe vonná az áldozatokkal foglalkozó szakembereket. Ezzel megváltoztathatók az áldozatokat illető rossz beidegződések, társadalmilag kódolt hibás reakciók.

vehir.hu

További cikkek

Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
A Politika csúcsformában című rendezvénysorozat negyedik állomásán prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott előadást a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről.
Évet értékelt Orbán Viktor
Évet értékelt Orbán Viktor
Ma, száz évvel a trianoni halálos ítélet után azt jelenthetem önöknek, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, Budapesten.
A szélenergia kiaknázását és épületszigetelési programot sürget az LMP
A szélenergia kiaknázását és épületszigetelési programot sürget az LMP
A párt szerint előbbi környezetkímélőbb alternatívája lehetne az atomenergiának, míg utóbbi a fogyasztás csökkentésével járulna hozzá a bolygó védelméhez.
Merkel: közös úton jár Németország és Magyarország
Merkel: közös úton jár Németország és Magyarország
Közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt.
A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc
A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc
Az önkormányzati képviselő szerint a Görgey Artúr utca keleti, az iskolával átellenes oldalán található zöldterület alkalmas lenne kutyafuttató építésére.
2020. február 21. // Eleonóra névnap