Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tax Tibor nagy dobása / Zadar után Hollandiában bizonyíthatnak a zirci dartsosok

2009. július 10. 8:43
A zirci dartsos a felnőtt nemzeti csapat tagjaként az ötödik helyen végzett, majd a ifjúsági világbajnokságán második lett.

Horvátországban első ízben rendezték közösen a soft szakág Európa- és világbajnokságát. A helyszín a 15 ezer néző befogadására is alkalmas zadari sportcentrum volt, ahol 200 gép állt a versenyzők rendelkezésére. A rangos eseményen a zirciek közül Kaufmann Krisztián, Zeitler Dalma és Zeitler Ferenc több versenyen is részt vett az egyhetes rendezvény alatt. Tax Tibor a felnőtt nemzeti csapat tagjaként az ötödik helyen végzett, majd az IDF (Nemzetközi Dart Unió) ifjúsági világbajnokságán ezüstérmet szerzett.

– Egy ilyen világversenynek nagyon sok összetevője van. Éjszakába nyúló versenyek, a sok különböző játéknemek, valamint a magas versenyzői létszám miatti várakozások nehezítik a jó teljesítmény elérését. Krisztián „B” csapatos, valamint az Open szereplése nagyon jó volt. Dalma a páros versenyen remekelt, míg Tibor második helyezése önmagáért beszél. Összességében elégedett vagyok, bár az ifi Eb-n jó lett volna egy dobogós helyezést elcsípni – mesélte Kaufmann Ferenc, a Wings D.C. elnöke.

– Nagyon örülök az eredménynek – folytatta Tax Tibor. Fantasztikus érzés volt újra a dobogón állni. Ha nem is a tetején, de közel hozzá. A siker akkor lett volna teljes, ha a Himnuszt hallhattunk volna. Erről egy picit lecsúsztunk, de biztos vagyok benne, lesz még rá alkalom. A még fényesebb éremhez csak egy kis plusz erő és kitartás hiányzott, de jó mérkőzést játszottam, amit nagyon élveztem. Sajnos vigaszágról érkeztem a döntőbe, ami azt jelentette, hogy kétszer annyit kellett volna nyernem a győzelemért, mint az ellenfelemnek, aki fantasztikusan jól játszik. Számomra meglepetés volt, hogy még eddig nem találkoztam svájci ellenfelemmel. Nagyon értékes ez az eredmény számomra és rengeteg önbizalmat ad a következő nagy megmérettetésre, ami a hollandiai steel Eb lesz. Ott szintén jó eredményeket várok mind magamtól, mind a válogatottól.
A csapatnak a sok-sok dobolás mellett arra is jutott ideje, hogy megismerkedjen a tengerparti várossal.

– A hangulat kiváló volt Zadarban és a versenyhelyszínen is. A baj egyedül az időjárással volt. Ennyi esőt egy év alatt szoktam látni, nem egy hét alatt. Az utolsó napokban találkoztunk csak nyári időjárással, így túlzottan sok strandi élmény nem ért bennünket, de összességében remekül éreztük magunkat. A város nagyon szép. El tudnám képzelni ott is az életet. Jó hangulat, szép csajok, éttermek, strand, koktélok, tisztaság, kedves emberek és kellemes éjszakai élet. Persze, mint mindig, most is honvágyam volt – mondta a „Taxi” becenevű sportoló.

Legközelebb Hollandiába, a WDF steel Európa-kupára utaznak a klub játékosai. A hatfős magyar válogatottból Kőműves Sándor, Tax Tibor és Zeitler Dalma is tagja az utánpótlás csapatnak. 

Galéria
Tax Tibor nagy dobása
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.