2020. május 25. // Orbán névnap

Veszprémi sporfejlesztésekről kérdezett a Parlamentben Ovádi Péter

2019. március 26. 13:41
Mikor vehetik birtokba a veszprémiek a Modern Városok Program keretében megvalósuló új sportuszodát és a kibővített Veszprém Arénát? Ezt a kérdést tette fel a Parlamentben Ovádi Péter, a Veszprém megyei 1. választókörzet képviselője.

A képviselő Orbán Balázs államtitkártól kérdezett a Modern Városok Program sportfejlesztéseivel kapcsolatban.

Mint mondta, a Modern Városok "hazánk legnagyobb vidékfejlesztési programja, amelynek köszönhetően közel 1000 milliárd forint támogatáshoz jutottak a megyei jogú városok, az összeg kétharmad részben Magyarország kormányának állami támogatása hazánk nagyvárosai számára. Ez a szám pedig 2019-ben elérheti az 1500 milliárd forintot is. "

A képviselő rámutatott: sok veszprémi nagyon várja a program sportfejlesztéseit, hiszen a városban "nemcsak új sportuszodát, hanem az 5000 főről 8500 fő befogadására képes, kibővített Veszprém Arénát is birtokba vehetnek majd a sportolók és a szurkolók", ráadásul az Aréna "a 2022-ben megrendezendő Kézilabda Európa Bajnokság egyik helyszíneként várja majd a nagyérdeműt".

Orbán Balázs államtitkár válaszában kijelentette: Veszprém az egyik legnagyobb nyertese a kormány Modern Városok Programjának, hiszen a város a programon belül 74 milliárd forint támogatási összeget kap majd, amelyből mostanáig közel 17 milliárd forint volt a kifizetés.

Az Aréna bővítésével kapcsolatban idén ősszel elindítják a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, várhatóan jövő tavasszal kötnek szerződést a kivitelezővel és adják át a munkaterületet. A Műszaki átadás-átvétel lezárása, használatbavételi engedély kiadása 2021. októberében várható. Az Aréna tehát 2021 év végétől áll a csapat rendelkezésére, de a kézilabda EB lesz a főnyitó-esemény majd 2022 év elején.

A veszprémi uszoda megépítésének folyamata már előrébb tart, hiszen erre korábban megfogalmazódott az igény. A kiviteli szerződés 2019. február 12-vel lépett hatályba, jelenleg a munkaterület átadása-átvétele és az építési engedélyes tervek készítése van folyamatban. Várható befejezési határidő 2020 év vége.

vehir.hu
2020. május 25. // Orbán névnap