2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Veszprémben is közös polgármesterjelöltet állít a Jobbik-DK- Párbeszéd-MSZP-LMP tengely

2019. március 27. 12:52
Név még nincs, ám az biztos, hogy nem Kész Zoltánt, hanem önkormányzati tapasztalattal rendelkező embert indítanak a Fidesz ellen.

Közös sajtótájékoztatót tartott szerda délben Varga-Damm Andrea (Jobbik), Hartmann Ferenc (MSZP-DK-P), Mesterházy Attila (MSZP), Ungár Péter(LMP) és Varju László (DK) Veszprémben.

Az országos és helyi politikusok a várhatóan októberi polgármesterválasztáson való közös együttműködést jelentették be. Mint mondták, a pártok közös jelöltet is állítanak majd a Fidesz ellen, akit április 30-án jelentenek be hivatalosan.

Varju László, A Dk országgyűlési képviselője. A háttérben Ungár Péter, Varga-Damm Andrea, Mesterházy Attila és Hartmann FerencVarju László, A Dk országgyűlési képviselője. A háttérben Ungár Péter, Varga-Damm Andrea, Mesterházy Attila és Hartmann Ferenc

Hartmann Ferenc (MSZP-DK-P) újságírói kérdésre elmondta, egy jelentős önkormányzati tapasztalattal rendelkező embert indítanak, és így a korábban összefogást leginkább sürgető, a többek által megtippelt, jelenleg a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Kész Zoltán nem lesz az ellenzék közös embere.

Kész a Népszavának azt nyilatkozta, "tárgyalnak a pártokkal, „talán csütörtökön többet tudok mondani.”

Információink szerint a sajtótájékoztatón is jelen lévő, a veszprémi önkormányzat LMP-s képviselője, Gerstmár Ferenc lehet a Jobbik-DK-Párbeszéd-MSZP-LMP közös jelöltje.

Utolsó frissítés: 15:35

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Új választás, de régi eredmény Litéren
Új választás, de régi eredmény Litéren
Vasárnap megismételt polgármester-választást tartottak Litér 1. sz. szavazókörében. Az végeredmény ebben az esetben is pár szavazaton múlott.
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében, mert a szavazatok újraszámlálásakor kiderült, hogy a szavazókörben átadott voksokból hat szavazólap hiányzik, így nem eldönthető a választás eredménye.
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Az önkormányzati választások két hete lezajlottak, de jelen pillanatban még nincs hivatalosan felállt új közgyűlése Veszprémnek. Erre csütörtökön kerül sor, amikor megalakul az új testület. Rögtön az egyik legfontosabb pozícióban változás lesz.
Hivatalos a tizenhetedik is
Hivatalos a tizenhetedik is
Péntek délután vált jogerőssé a Helyi Választási Bizottság határozata, miszerint Czaun János visszalépését követően Sótonyi Mónika (Fidesz-KDNP) ülhet be a városi közgyűlésbe.
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átvehették megbízólevelüket az október 13-án megválasztott önkormányzati képviselők kedd délután a Városházán. Az utolsó pillanatban is változott a képviselők névsora.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap