Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Áder: a párizsi klímamegállapodás bajban van

2019. március 28. 17:29 // Forrás: mti
"Párizs bajban van", hiszen a világ károsanyag-kibocsátása nagyobb, mint valaha - jelentette ki Áder János államfő csütörtökön az ENSZ-közgyűlés éghajlatváltozással és fenntartható fejlődéssel foglalkozó vitájában, New Yorkban.

A népességrobbanás nem állítható meg, ahogy a gazdasági növekedésről sem mondanak le az államok. Változásra van tehát szükség, ugyanazt a fejlődést kevesebb energiával és szén-dioxid-kibocsátással kell elérni - hangsúlyozta.

Az államfő - Abraham Lincoln egykori amerikai elnök szavait idézve - a gyors cselekvés szükségességét hangsúlyozta: "a holnap felelősségétől nem szabadulsz meg az által, ha e felelősséget ma elhárítod".

vehir.hu
további cikkek
Hétfő estére háromezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma Hétfő estére háromezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma Több erős földrengés is megrázta Törökországot hétfőn, estig már több mint háromezer halottról tudunk. 2023. február 6. 12:45 Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését A Nemzetközi Valutaalap (IMF) júliusi jelentésében jelentősen rontja a világgazdaság idei várható teljesítményével kapcsolatos előrejelzését - mondta Ceila Pazarbasioglu, az IMF stratégiai, politikai és elemzési osztályának igazgatója a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek az indonéz Bali szigetén rendezett találkozóján vasárnap. 2022. július 18. 13:19 Repülő emberek a világban Hétvezér Repülő emberek a világban Talán minden ember életében megfogalmazódik legalább egyszer a gondolat: de jó lenne repülni! Íme néhány egészen emberfeletti mutatvány, amelyek bebizonyítják, nem is olyan lehetetlen! 2020. október 14. 4:00 Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést Egyre nő az esélye annak, hogy a globális átlaghőmérséklet már a következő öt évben 1,5 Celsius-fokkal meghaladja az iparosodás előtti szintet - derült ki a Meteorológiai Világszervezet (WMO) által közzétett friss mutatókból. 2020. július 10. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.