2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Veszprémben fórumozott a Mi Hazánk Mozgalom

2019. március 28. 19:09
A párt szeptemberben alakult, de a megyében már most erősebbek, mint a Jobbik - mondják.

Ásotthalom polgármesterével, Toroczkai László pártelnökkel az élen tartott lakossági fórumot csütörtök este Veszprémben a Mi Hazánk Mozgalom a volt Bányatröszt épületében.

Ferenczi Gábor, Toroczkai László és Novák Attila a csütörtök esti fórumonFerenczi Gábor, Toroczkai László és Novák Attila a csütörtök esti fórumon

Az ezt megelőző sajtótájékoztatón Toroczkai mellett Ferenczi Gábor megyei elnök és Novák Attila városi elnök beszélt az imázsépítő országjárásról, és arról, hogy elsősorban a 2022-es országgyűlési választásokra készülnek.

A Mi Hazánk egy egyfajta alulról építkező harmadik alternatíva a Fidesszel és a bohózatos balliberális tömbbel (Jobbik-LMP-DK-MSZP-P-a szerk.) szemben. 2022-ig nincs állami támogatásuk, tagjaik és szimpatizánsaik munkájára és támogatására támaszkodnak. Már most csatlakozott hozzájuk szövetségesként a MIÉP és a Független Kisgazdapárt - mondta Toroczkai, majd azt is kiemelte, fontos számukra a vidék, tagjaik pedig az urbánusabb felfogású pártokkal szemben jól ismerik a magyar valóságot annak minden problémájával.

Ferenczi Gábor és Toroczkai LászlóFerenczi Gábor és Toroczkai László

Devecser polgármestere, Ferenczy Gábor a Mi Hazánk Mozgalom egyik alapító alelnöke. A Jobbikból kilépő megyei elnök azt mondta, Veszprém az egyik legerősebb magyarországi bástyája a pártnak, taglétszámuk gyorsan növekszik.

Korábban azt gondolták, hogy a Jobbikból kiábrándultak csatlakoznak hozzájuk, ám csupán tagjaik 20%-a volt korábban Jobbik-szimpatizáns. Jelenleg 100 fölötti aktív taggal rendelkeznek a megyében.Ferenczy szerint

már most erősebbek itt, mint a Jobbik, - „ami azért egy szeptemberben alakult párttól elég szép teljesítmény.”

Az őszi polgármester-választással kapcsolatban a Vehir.hu-nak azt mondta, nem keresik a jelenleg hatalmon lévő pártok társaságát, tisztességes és alkalmas jelöltben gondolkoznak.

Novák Attila városi alapszervezeti elnök kiemelte, a Mi Hazánk Mozgalom tagjai jórészt társadalmi munkában, munka mellett foglalkoznak a párttal.

Azzal a párttal, melynek fórumon osztogatott kampány-szórólapján az állt: írni-olvasni tudáshoz kötnék a szavazati jogot, bevezetnék a sorkatonai alapkiképzést, elismerik a cigánybűnözés létezését, bevezetnék az akár szibériai bérrabtartást, szegregálnák az oktatást, népszavazást tartanának az EU-tagságról és bevezetnék a halálbüntetést.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Új választás, de régi eredmény Litéren
Új választás, de régi eredmény Litéren
Vasárnap megismételt polgármester-választást tartottak Litér 1. sz. szavazókörében. Az végeredmény ebben az esetben is pár szavazaton múlott.
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében, mert a szavazatok újraszámlálásakor kiderült, hogy a szavazókörben átadott voksokból hat szavazólap hiányzik, így nem eldönthető a választás eredménye.
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Az önkormányzati választások két hete lezajlottak, de jelen pillanatban még nincs hivatalosan felállt új közgyűlése Veszprémnek. Erre csütörtökön kerül sor, amikor megalakul az új testület. Rögtön az egyik legfontosabb pozícióban változás lesz.
Hivatalos a tizenhetedik is
Hivatalos a tizenhetedik is
Péntek délután vált jogerőssé a Helyi Választási Bizottság határozata, miszerint Czaun János visszalépését követően Sótonyi Mónika (Fidesz-KDNP) ülhet be a városi közgyűlésbe.
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átvehették megbízólevelüket az október 13-án megválasztott önkormányzati képviselők kedd délután a Városházán. Az utolsó pillanatban is változott a képviselők névsora.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap