Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

NB III-as maradhat a Veszprém

2009. július 13. 15:42
A végleges döntést pénteken mondja ki a Labdarúgó Szövetség. A gárda közben a Várpalota elleni diadallal indított.

A veszprémi focibarátok számára továbbra sem tudunk hivatalos információval szolgálni arról, hogy az NB III. Bakony-csoport második helyén záró labdarúgó csapat feljebb léphet-e a másodosztály mezőnyébe.

Mint arról korábban is beszámoltunk, felmerült annak a lehetősége, hogy visszalépések esetén a harmadosztály legjobb együttesét, a VFC-t kérje fel az Magyar Labdarúgó Szövetség az NB II-es szereplésre. A bakonyi együttes vezetősége a szövetséghez el is jutatta az ehhez szükséges szándéknyilatkozatot.

A huzavona jelenleg a győri Integrál DAC körül folyik, akik Sopronba kívánják áttenni székhelyüket, azonban a nevezésükkel kapcsolatban problémákat tárt fel az MLSZ. S hogy ez mennyiben érinti a mieinket? Nos annyiban, hogy a DAC nélkül jelenleg 30 tagú (tehát páros) a másodosztály mezőnye. S így nincs szükség a Veszprémre, a szövetség ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy az NB II. keleti és nyugati csoportjában ugyanannyi együttes szerepeljen. (Problémát az sem jelent számunkra, hogy a 15-15 együttes esetén fordulónként egy csapat szabadnapos lenne.)


Marosvölgyi vajon hol rohamozhatja a kapukat?

A kiszivárgott hírek szerint a kisalföldiek még nem adták fel a harcot a másodosztályú szereplésért, s mindent megtesznek, hogy az élvonalbeli hagyományokkal rendelkező Sopronban másodvonal beli foci legyen. Ebben az esetben pedig a Veszprém lenne a 32. együttes a mezőnyben.

A VFC ügyvezetőjétől, Garai Pétertől megtudtuk, hogy az ügyben végleges döntés péntekre várható, hiszen akkor már a bajnokság sorsolását tartják. A vezető reménykedik ugyan a számunkra kedvező fordulatban, de jelenleg az NB III-ra készülnek.

Garai szerint azért is kellemetlen a jelenlegi helyzet, mert az együttes a bizonytalanság közepettte nem tud megfelelően erősíteni. Ennek ellenére Szöllőskey Péter után Kalcsó Gábort is leigazolta a klub. A 24 éves baloldali középpályás Pápáról érkezett.

A csapat szombaton lejátszotta első felkészülési mérkőzését, amelyen 2-1-re legyőzte a megyei bajnok Várpalotát. A szezonkezdet előtt pedig még hazai pályán megmérkőznek a Hévíz, a Celldömölk és a Pápa együttesével. 

Zatkalik Dávid
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Növekvő felhőzet Növekvő felhőzet ma 8:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.